[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 104-115 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر بسته‌بندی با فیلم کیتوزان حاوی اسانس زیره سیاه بر ویژگی‌های شیمیایی و میکروبی فیله مرغ
ابوالفضل کامکار1، علی خنجری1، محبوبه اولادی1، ابراهیم مولایی آقایی 2
1- گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران-گروه مهندسی بهداشت محیط، بخش بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، em.aqaee@gmail.com
چکیده:   (1158 مشاهده)

زمینه و هدف: اسانس‌های گیاهی مانند اسانس زیره سیاه (Bunium persicum L.) با دارا بودن ویژگی‌های ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی می‌توانند در افزایش ماندگاری مواد غذایی مؤثر باشند. با توجه به پیامدهای زیست‌محیطی بسته‌بندی‌های پلاستیکی، فیلم‌های زیست‌تخریب‌پذیر مانند کیتوزان در ترکیب با اسانس‌های گیاهی برای کنترل عوامل میکروبی و شیمیایی مواد غذایی راهکار مناسبی می‌باشند. در این مطالعه، اثر ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی اسانس زیره سیاه در ترکیب با پوشش فیلم کیتوزان جهت بسته‌بندی گوشت مرغ هدف بررسی بود.

مواد و روش‌ها: تهیه فیلم‌های کیتوزان با درصدهای مختلف اسانس (0، 1 و 2 درصد) انجام شد. با روش کستینگ و با استفاده از گلیسرول (پلاستیسایزر) و تویین 80 (امولسیفایر) پس از هموژن کردن و قالب‌گیری، فیلم‌ها تهیه شدند. آزمون‌های شیمیایی و میکروبی در روزهای 0، 2، 4، 7 و 10 بر روی فیله‌های مرغ بدون فیلم (شاهد) و حاوی فیلم‌های مختلف و نگهداری شده در  C°4 و آنالیز آماری به‌وسیله نرم‌افزار SPSS انجام یافت.

نتایج: نمونه‌های مرغ بسته‌بندی‌شده با فیلم‌های مختلف نسبت به نمونه‌های کنترل مقادیر پایین‌تری از عوامل شیمیایی و میکروبی را نشان دادند (05/0(p≤ و به‌طورکلی روند مثبت وابسته به دوزی در اثر افزودن اسانس مشاهده شد.

نتیجه‌گیری: بسته‌بندی مرغ با فیلم کیتوزان به‌ویژه با افزودن سطوح مختلف اسانس زیره سیاه می‌تواند در افزایش عوامل مؤثر در فساد شیمیایی و میکروبی آن نقش بازدارندگی داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: فیلم کیتوزان، ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی، اسانس زیره سیاه، مرغ
متن کامل [PDF 1754 kb]   (214 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی (صنایع غذایی)
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamkar A, Khanjari A, Oladi M, Molaee Aghaee E. Effect of packaging with chitosan film containing Bunium persicum L. essential oil on chemical and microbial properties of chicken fillet. J Fasa Univ Med Sci. 2017; 7 (1) :104-115
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1065-fa.html
کامکار ابوالفضل، خنجری علی، اولادی محبوبه، مولایی آقایی ابراهیم. تأثیر بسته‌بندی با فیلم کیتوزان حاوی اسانس زیره سیاه بر ویژگی‌های شیمیایی و میکروبی فیله مرغ. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1396; 7 (1) :104-115

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1065-fa.html

دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 792 queries by yektaweb 3461