[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 746-753 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات عصاره آبی میوه سنجد بر تغییرات هیستومورفومتریک هیپوکامپ جنین موش Balb/c
نسیم میرزایی1 ، غلامرضا کاکا 2، مهناز آذرنیا3
1- دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه‌ علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران ، gh_kaka@yahoo.com
3- گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
چکیده:   (347 مشاهده)

زمینه و هدف: استفاده از گیاهان دارویی به سرعت در حال افزایش است زیرا اثرات سوء کمتری نسبت به داروهای شیمیایی دارند از آنجایی که احتمال دارد بعضی از مادران باردار به دلیل داشتن دردهای مفاصل و عضلات به توصیه پزشکان متخصص و یا به صورت خود درمانی سنجد مصرف کنند ممکن است اثرات نامناسبی بر روی تکامل جنین داشته باشد. در این تحقیق اثر عصاره آبی میوه سنجد (Elaeagnus angustifolia) بر تغییرات هیستومورفومتریک هیپوکامپ جنین موش نژاد Balb/C بررسی شد.
مواد و روشها:  تعداد 21 [MA1] سر موش باردار کوچک آزمایشگاهی ماده بالغ نژاد Balb/c بطور تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند. گروه شاهد آب آشامیدنی به مقدار کافی، گروه شم روزانه 20 میلی لیتر آب (حلال سنجد) و گروه تجربی عصاره آبی سنجد را به مقدار  mg/kg 500 در آب از روز صفر تا 20 بارداری بصورت معمولی دریافت نمودند. موشها در روز 20 بارداری کشته شده، جنین‌ها خارج گردید. وزن و طول سری- دمی (Crown-Rump Length=CRL) جنین ها ثبت شده، تحت پردازش بافتی قرار گرفتند. سپس مقاطع 5 میکرونی تهیه و رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین انجام شد. نهایتا به وسیله میکروسکوپ نوری و نرم افزار موتیک ضخامت و تعداد سلولهای لایه های شعاعی، اورینس، مولکولی و بطنی هیپوکامپ تحت بررسی هیستومورفومتریک قرار گرفت.
نتایج: وزن و CRL جنین ها و میانگین ضخامت لایه بطنی هیپوکامپ در نواحی CA1 و CA2 گروه تجربی نسبت به گروه شاهد و شم افزایش معناداری داشت. در ناحیهCA3  هیپوکامپ میانگین ضخامت لایه شعاعی گروه تجربی نسبت به گروه‌های شاهد و شم کاهش معناداری داشت. میانگین تعداد سلولها در لایه‌ بطنی نواحی CA1 هیپوکامپ گروه تجربی افزایش معناداری را نسبت به گروه‌های شم و شاهد نشان داد.
نتیجه گیری: تجویز عصاره آبی میوه سنجد به موش های باردار می تواند سبب ایجاد تغییراتی در رشد و نمو جنین شده و باعث تغییرات هیستومورفومتریک در تکوین بخش هایی از هیپوکامپ جنین موش می شود.


 [MA1]در مورد طریقه مصرف آب آشامیدنی در گروه شاهد ،گروه شم و همچنین طریقه دریافت عصاره سنجد در گروه تجربی (اینکه با گاواژ این کار انجام گرفته یا به روش مصرف به شکل معمولی) توضیح داده شود.
طریقه مصرف آب آشامیدنی در گروه شاهد ،گروه شم و همچنین طریقه دریافت عصاره سنجد در گروه تجربی به روش خوراکی (معمولی) می باشد.
واژه‌های کلیدی: جنین، سنجد، هیپوکامپ، موش سوری
متن کامل [PDF 1154 kb]   (79 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بافت شناسي
دریافت: ۱۳۹۶/۵/۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۰/۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۶/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei N, Kaka G, Azarnia M. The effects of Elaeagnus Angustifolia fruit aqueous extract on histomorphometric changes of hippocampus in Balb/c mouse embryo. J Fasa Univ Med Sci. 2018; 8 (2) :746-753
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1451-fa.html

میرزایی نسیم، کاکا غلامرضا، آذرنیا مهناز. اثرات عصاره آبی میوه سنجد بر تغییرات هیستومورفومتریک هیپوکامپ جنین موش Balb/c. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1397; 8 (2) :746-753

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1451-fa.html



دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764