[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 918-928 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط ظرفیت کل آنتی‌اکسیدانی رژیم غذایی با افسردگی و اضطراب در بزرگ‌سالان ایرانی
سید محمد موسوی 1، علیرضا میلاجردی2 ، عمار حسن زاده کشتلی3 ، احمد اسماعیل زاده4 ، حمید افشار5، پیمان ادیبی5
1- گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، smmousavi@razi.tums.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشکده پزشکی دانشگاه آلبرتا ادمونتون، آلبرتا، کانادا
4- گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
5- مرکز تحقیقات کاربردی گوارش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (1748 مشاهده)
زمینه و هدف: اگرچه مطالعات متعددی در ارتباط با آنتی‌اکسیدان‌های غذایی و خطر ابتلا به اختلالات روانی وجود دارد، اطلاعات مربوط به ارتباط ظرفیت کل آنتی‌اکسیدانی رژیم غذایی با افسردگی و اضطراب کم است. پژوهش حاضر باهدف بررسی ارتباط بین ظرفیت کل آنتی‌اکسیدانی رژیم غذایی با افسردگی و اضطراب در بزرگ‌سالان ایرانی انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی روی 3297 فرد بزرگ‌سال سالم ایرانی در استان اصفهان انجام شد. دریافت‌های غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک (Food Frequency Questionnaire) 106 موردی ارزیابی شد. ظرفیت کل آنتی‌اکسیدانی با استفاده از پایگاه داده‌های بین‌الملل قدرت آنتی‌اکسیدان کاهش‌یافته آهن (FRAP) برآورد شد. ارزیابی افسردگی و اضطراب با استفاده از یک نسخه معتبر فارسی ترجمه‌شده از پرسشنامه مقیاس بیمارستانی افسردگی و اضطراب (HADS) انجام گردید.
نتایج: پس از تعدیل متغیرهای مخدوش گر، ازجمله دریافت‌های غذایی اسیدهای چرب امگا 3، افراد در پنجک بالایی ظرفیت کل آنتی‌اکسیدانی رژیم غذایی 43 درصد شانس کمتری برای ابتلا به افسردگی (001/0=P، 82/0- 40/0: CI 95 درصد: 57/0: OR) داشتند. هم‌چنین ارتباط معکوس معناداری بین ظرفیت کل آنتی‌اکسیدانی موجود در رژیم غذایی و اضطراب در بین پنجک‌ها مشاهده شد (06/0=P،99/0- 39/0: CI 95 درصد: 62/0: OR).
نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد ارتباط معکوس معناداری بین ظرفیت کل آنتی‌اکسیدانی رژیم غذایی با افسردگی و اضطراب وجود دارد. برای تأیید این یافته‌ها، مطالعات بیشتری در آینده لازم است.
واژه‌های کلیدی: اضطراب، افسردگی، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل رژیم غذایی، ایران، خلق‌وخو
متن کامل [PDF 1069 kb]   (311 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۶/۹/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mousavi M, milajerdi A, Hassanzadeh Keshteli A, Esmaillzadeh A, afshar H, adibi P. Investigating the relationship between Dietary total antioxidant capacity and depression and anxiety in Iranian adults. J Fasa Univ Med Sci. 2018; 8 (3) :918-928
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1564-fa.html

موسوی محمد، میلاجردی علیرضا، حسن زاده کشتلی عمار، اسماعیل زاده احمد، افشار حمید، ادیبی پیمان. ارتباط ظرفیت کل آنتی‌اکسیدانی رژیم غذایی با افسردگی و اضطراب در بزرگ‌سالان ایرانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1397; 8 (3) :918-928

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1564-fa.html



دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3991