[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1397 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 708-717 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی سبزیجات مناطق مختلف شیراز و آب استفاده‌شده برای آبیاری آن‌ها ازنظر آلودگی به باکتری‌های مولد بیماری‌های منتقله از آب و غذا در تابستان 95
مانلی امین شهیدی1 ، فرشته فانی 2، نسرین فیروزیان1 ، نورالدین رفعت پور1
1- مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی بالینی استاد البرزی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی بالینی استاد البرزی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، fe_fani@sums.ac.i
چکیده:   (269 مشاهده)
زمینه و هدف: ازآنجایی‌که بخشی از سبزیجات به‌صورت خام وارد برنامه غذایی ما می‌شوند لذا کیفیت میکروبی آن‌ها ازنظر باکتری‌های شاخص در ایجاد بیماری‌های گوارشی از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف ما از این مطالعه بررسی آلودگی سبزیجات مناطق مختلف شهر شیراز و همچنین آب‌های به‌کاررفته جهت آبیاری همان مناطق ازلحاظ کلی فرم‌ها و باکتری‌های بیماری‌زای گوارشی است.
مواد و روش‌ها: نمونه‌گیری از سه نوع سبزی خوراکی ریحان، تره و خرفه از نه منطقه مختلف همراه با منابع آبی آبیاری آن‌ها در شهر شیراز به عمل آمد. برای شناسایی کلی فرم‌ها و عوامل بیماری‌زای گوارشی از روش‌های کشت و تست‌های بیوشیمیایی استفاده شد. تشخیص انواع پاتوتیپ‌های بیماری‌زای اشریشیاکلی با استفاده از تست‌های مولکولی انجام شد. روش دیسک دیفیوژن برای تعیین حساسیت آنتی‌بیوتیکی استفاده گردید.
نتایج: به ترتیب 40، 60، 5/33، 5/33، 5/28، 50، 50، 60 و نهایتا 5/16درصد همپوشانی بین جنس‌های جداشده از نمونه آب چاه برای هر یک از 9 منطقه کشت با جنس‌های جداشده از سبزیجات همان مناطق به دست آمد. باکتری‌های بیماری‌زای جداشده شامل انتروهموراژیک اشریشیاکلی از دو نمونه خرفه و آئروموناس هیدروفیلیا از آب چاه بود. هر سه جدایه به بتالاکتامازهای وسیع الطیف حساس بودند.
نتیجه‌گیری: کیفیت آلودگی میکروبی آب‌های بکار رفته جهت آبیاری سبزیجات خام بر بهداشت آن‌ها به‌عنوان انتقال‌دهنده‌های بیماری‌های عفونی گوارشی اثر گذاشته که گویای نقش ارزشمند کنترل کیفی این منابع در جلوگیری از رخداد طغیان‌های عفونی و سلامت جامعه است.
 
 
واژه‌های کلیدی: اشریشیاکلی، کلی فرم، آب، سبزیجات، آلودگی باکتریایی
متن کامل [PDF 950 kb]   (79 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۶/۷/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۶/۹/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۷/۳/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aminshahidi M, Firoozian N, Rafaatpour N, Fani F. Investigating vegetables from different areas of Shiraz and water used for their irrigation in terms of contamination with bacteria causing foodborne and waterborne diseases in summer 95. J Fasa Univ Med Sci. 2018; 8 (1) :708-717
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1565-fa.html

امین شهیدی مانلی، فانی فرشته، فیروزیان نسرین، رفعت پور نورالدین. بررسی سبزیجات مناطق مختلف شیراز و آب استفاده‌شده برای آبیاری آن‌ها ازنظر آلودگی به باکتری‌های مولد بیماری‌های منتقله از آب و غذا در تابستان 95. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1397; 8 (1) :708-717

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1565-fa.html



دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3729