[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 1036-1045 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط بار اسیدی رژِیم غذایی با امتیاز رژیم مدیترانه جایگزین و رژیم کنترل‌کننده فشارخون در زنان تهرانی
سمیه فتاحی1 ، حامد کرد ورکانه1 ، لیلا آزادبخت 2
1- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، azadbakht@hlth.mui.ac.ir
چکیده:   (1613 مشاهده)
زمینه و هدف: تاکنون کم‌تر مطالعه‌ای به بررسی ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با الگوهای غذایی سالم پرداخته است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با امتیاز رژیم مدیترانه‌ای و رژیم DASH (dietary approaches to stop hypertension) است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی، 270 خانم 50-20 سال مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی شرکت داشتند. دریافت مواد غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 168 آیتمی ارزیابی شد. نمایه‌های بار اسیدی رژیم غذایی به همراه امتیاز رژیم مدیترانه جایگزین و رژیم DASH برای افراد محاسبه شد. فعالیت بدنی با استفاده از ثبت 3 روزه فعالیت بدنی برای افراد بر اساس Met.h/day ارزیابی گردید.
نتایج: میانگین سن ± انحراف معیار کلی افراد شرکت‌کننده 44/8 ±64/32 سال بود. میانگین امتیاز رژیم مدیترانه‌ای در سهک‌های PRAL، NEAP و DAL به‌طور معنی‌داری متفاوت بود ](001/0>P)، (01/0=P) و (003/0=P) به ترتیب برای PRAL، NEAP و [DAL. همچنین افرادی که در سهک میانی بار اسیدی رژیم غذایی قرار داشتند امتیاز DASH پایین‌تری نسبت به سهک اول دارا بودند ](007/0P=)، (03/0=P) و (005/0=P) به ترتیب برای PRAL، NEAP و [DAL. این نتایج برای هر دو امتیاز رژیمی حتی بعد از تعدیل کردن مخدوش‌گرهای مختلف همچنان معنادار باقی ماند (05/0˂p).
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر رابطه‌ای معنادار و مستقل بین نمایه‌های بار اسیدی رژیم غذایی و امتیاز رژیم مدیترانه جایگزین و رژیم DASH نشان می‌دهد. برای تأیید این یافته‌ها اجرای مطالعات آینده‌نگر ضروری است.
 
واژه‌های کلیدی: بار اسیدی رژیم غذایی، رژیم مدیترانه جایگزین، رژیم غذایی DASH
متن کامل [PDF 1172 kb]   (251 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۷/۵/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatahi S, Kord varkaneh H, Azadbakht L. Association between dietary acid load with alternative Mediterranean diet and dietary approaches to stop hypertension among Tehranian women . J Fasa Univ Med Sci. 2019; 8 (4) :1036-1045
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1629-fa.html

فتاحی سمیه، کرد ورکانه حامد، آزادبخت لیلا. ارتباط بار اسیدی رژِیم غذایی با امتیاز رژیم مدیترانه جایگزین و رژیم کنترل‌کننده فشارخون در زنان تهرانی . مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1397; 8 (4) :1036-1045

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1629-fa.html



دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3991