[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: پاییز ( In Press) ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع کمپیلوباکترججونی عامل سندروم گیلن بار در گوشت مرغ و آلایش‌های خوراکی آن
داود نصیری1 ، ودود رضویلر 2، عباسعلی مطلبی1
1- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
2- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران ، vrazavi@ut.ac.ir
چکیده:   (255 مشاهده)
بررسی   شیوع کمپیلوباکترججونی عامل سندروم گیلن بار در گوشت مرغ و آلایش‌هایوآلایش های خوراکی آن

 
زمینه و هدف: کمپیلوباکتریوزیس به عنوانبه‌عنوان یک بیماری مهم انسان و دام سهم عمده‌ای در ایجاد گاستروآنتریتهای عفونی انسان دارد و علاوه بر ایجاد اسهال آبکی و خونی، باعث بیماری‌های ثانویهای می‌گردد. اگرچه مطالعات فراوانی از آلودگی گوشت طیور به گونه‌های کمپیلوباکتر در ایران وجود دارد ولی مطالعات اندکی در مورد آلودگی‌های فرآورده‌های جانبی   طیور   به   این نوع از باکتریهاباکتری‌ها صورت گرفته است لذا اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا به مطالعه و بررسی وضعیت آلودگی این فراورده‌ها بپردازیم.
مواد و روش ها: در یک مطالعه تحلیلی مجموع 552 نمونه شامل گوشت (138 نمونهنمونه)، کبد (138 نمونهنمونه)، سنگدان (138 نمونهنمونه) و قلب مرغ (138 نمونهنمونه) به طوربه‌طور تصادفی از کشتارگاه‌های صنعتی طیور استان آذربایجان غربی جمع آوریجمع‌آوری و با هدفباهدف بررسی حضور گونه‌های کمپیلوباکتر مورد آزمایش فنوتیپیک و ژنوتیپیک   قرار گرفتند.
نتایج : بالاترین شیوع گونه‌های کمپیلوباکتر در کبد مرغ (( 2/49 درصد) و پس‌ازآنپس از آن سنگدان (8/42 درصد)، قلب (3/33 درصددرصد) و گوشت مرغ (4/25 درصد) مشاهده شد. شایع‌ترین گونه کمپیلوباکتر جداشدهجدا شده کمپیلوباکتر ججونی (4/78 درصد) و مابقی کمپیلوباکترکولای بودند (6/21 درصددرصد).

نتیجه‌گیری: 208 گونه کمپیلوباکتر جداشدهجدا شده که به روش کشت به عنوانبه‌عنوان کمپیلوباکتر ججونی (ججونی(C.jejuni) و کمپیلوباکتر کولای (C.coli) متمایز شدند بر پایه آزمون واکنش زنجیره‌ای پلی مراز (m.PCR) نیز تائید شدند. نتایج این مطالعه اهمیت آلایش‌های   خوراکی طیور را به عنوانبه‌عنوان منبع بالقوه عفونت‌های کمپیلوباکتریایی را نشان می‌دهد.
 

 
واژه‌های کلیدی: کمپیلوباکتر، مرغ، آلایش‌های خوراکی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی (صنایع غذایی)
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۸/۴/۲۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3991