[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 1306-1313 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان فراوانی رنگهای مصرفی در مواد غذایی زعفرانی عرضه‌شده در سطح رستورانهای شهر فسا با استفاده از روش‌های کروماتوگرافی لایه‌نازک و اسپکتروفتومتری در سال 1397
سارا اسدی1 ، مهران صیادی 2، سحر خلیقیان1 ، سیما هاشمی3 ، قادر اله وردی3
1- دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
2- گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران ، mehransayadi62@gmail.com
3- دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، فارس، ایران
چکیده:   (723 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه به‌منظور افزایش و یا بهتر نمودن ظاهر، ترکیب، طعم و ارزش غذایی به مواد غذایی ترکیباتی به نام افزودنی اضافه می‌شود. این مواد میتوانند باعث عوارض و اختلالات در بدن انسان شوند که رنگها نیز جز یکی از این دسته مواد هستند. هدف از این مطالعه تعیین میزان فراوانی رنگ‌های مصرفی در مواد غذایی زعفرانی شهر فسا در سال 1397 با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه‌نازک (TLC) و اسپکتروفتومتری است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع مطالعات تجربی بوده که به روش مقطعی در سال 1397 در شهر فسا انجام شده است. تعداد 64 نمونه از ماده غذایی عرضه‌شده در رستوران‌ها نمونه‌برداری شد و پس از استخراج رنگ و تخلیص با استفاده از روش TLC و اسپکتروفتومتری، نوع رنگ مورد آنالیز قرار گرفت. داده‌ها بـا اسـتفاده از نرم‌افزار Excel مـورد آنالیـز توصیفـی قـرار گرفت.
 نتایج: از مجموع 64 نمونه موردبررسی به ترتیب 36 (2/56%) و 28 نمونه (8/43%) رنگ طبیعی خوراکی و رنگ مصنوعی بودند. از این میزان رنگ مصنوعی 1/57% از نوع رنگ مصنوعی غیر‌مجاز (16 نمونه) و 9/42% از نوع رنگ‌های مصنوعی مجاز خوراکی (12 نمونه) بود. همچنین 75% رنگ‌های طبیعی مورداستفاده از نوع زعفران بود.
 نتیجه‌گیری: با توجه به بالا بودن میزان مصرف رنگ‌های غیرخوراکی و خوراکی سنتتیک در مواد غذایی و تأثیرات سوء ناشی از آن‌ها بر سلامتی، ارتقاء سطح آگاهی تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان از عوارض میزان مصرف و یا عدم مصرف این مواد ضروری است.

 
واژه‌های کلیدی: رنگ طبیعی خوراکی، رنگ مصنوعی، زعفران، کروماتوگرافی، اسپکتروفتومتری
متن کامل [PDF 959 kb]   (123 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سم شناسي
دریافت: ۱۳۹۷/۴/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۰/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۱۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

asadi S, sayadi M, Khalighain S, Hashemi S, Allahverdi G. The study of the frequency of dyes used in food products delivered at Fasa restaurants using Thin Layer Chromatography and spectrophotometric methods in 1397 . J Fasa Univ Med Sci. 2019; 9 (1) :1306-1313
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1778-fa.html

اسدی سارا، صیادی مهران، خلیقیان سحر، هاشمی سیما، اله وردی قادر. بررسی میزان فراوانی رنگهای مصرفی در مواد غذایی زعفرانی عرضه‌شده در سطح رستورانهای شهر فسا با استفاده از روش‌های کروماتوگرافی لایه‌نازک و اسپکتروفتومتری در سال 1397 . مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1398; 9 (1) :1306-1313

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1778-fa.html



دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3991