[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 1605-1612 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد باکتریایی ترکیبات جدید علیه لاکتوکوکوس گارویه
عباس رهدار 1، بهزاد قاسمی2 ، سید حسن هاشمی3 ، محمدرضا مقدم منش4
1- گروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، زابل، ایران ، a.rahdarnanophysics@gmail.com
2- دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام، تربت‌جام، ایران
3- گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
4- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ایران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (518 مشاهده)
زمینه و هدف: لاکتوکوکوس گارویه از مهم‌ترین پاتوژن‌های آبزیان است که صنعت آبزی‌پروری را تهدید می‌کند. شناسایی، بررسی و کاربرد ترکیبات جدید ضد باکتری می‌تواند راه‌حلی کارا و مهم برای کنترل این پاتوژن باشد. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی مشتقات تیواتر، نانوذرات روی، نایسین، پلی الایزین، گلایسین و عصاره‌های هیدروالکلی رزماری و برگ گیاه جغجغه بر روی لاکتوکوکوس گارویه بررسی گردید.
مواد و روش‌ها: پس از تهیه ترکیبات، جهت بررسی اثرات ضد باکتریایی این ترکیبات از روش انتشار در دیسک جهت اندازه‌گیری قطر هاله مهار رشد، از روش براث میکرو دایلوشن جهت تعیین حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) و همچنین از روش تعیین حداقل غلظت کشندگی (MBC) استفاده گردید.
نتایج: هیچ‌گونه اثر مهاری از نایسین، پلی الایزین، گلایسین و عصاره هیدروالکلی رزماری بر لاکتوکوکوس گارویه مشاهده نشد. اثر ضد باکتریایی دو مشتق تیواتر، نانوذرات روی و عصاره هیدروالکلی برگ گیاه جغجغه با قطر هاله مهار رشد 35/18-48/9 میلی‌متر، MIC4096-32 و MBC 2048-64 میکروگرم بر میلی‌لیتر مشاهده گردید. بهترین اثر مهاری مربوط به مشتق تیواتر e4 بود.
نتیجه‌گیری: اثر مهاری مشتقات تیواتر، نانوذرات روی و عصاره هیدروالکلی برگ گیاه جغجغه بر لاکتوکوکوس گارویه اثبات گردید. لیگاندها و کمپلکس‌های جدیدی در تحقیقات آتی می‌تو‌انند بر اساس تیواترهای آزمایش‌شده، طراحی گردند که خواص ضدمیکروبی را بهبود بخشند.
واژه‌های کلیدی: اثر ضد باکتریایی، ترکیبات جدید، لاکتوکوکوس گارویه
متن کامل [PDF 568 kb]   (98 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوشيمي بالینی
دریافت: ۱۳۹۷/۱۱/۹ | پذیرش: ۱۳۹۸/۳/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۸/۹/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahdar A, Ghasemi B, Hashemi S H, Moghaddam manesh M R. Antibacterial Effect of New Compounds Against Lactococcus garvieae. J Fasa Univ Med Sci. 2019; 9 (3) :1605-1612
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1946-fa.html

رهدار عباس، قاسمی بهزاد، هاشمی سید حسن، مقدم منش محمدرضا. اثر ضد باکتریایی ترکیبات جدید علیه لاکتوکوکوس گارویه. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1398; 9 (3) :1605-1612

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1946-fa.html



دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4071