[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 159-167 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی و مقایسه الگوی مصرف غذایی در ایران و جهان: یک مقاله مروری
فاطمه عبدی1، زهرا عظاردی کاشانی2، پروین میرمیران 3، ترانه استکی4
1- کمیته پژوهشی دانشجویان،دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
2- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- گروه تغذیه بالینی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات تغذیه، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران،ایران. ، fatemeh.abdi87@yahoo.com
4- گروه علوم پایه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (5351 مشاهده)

الگوی مصرف غذایی در بیشتر کشورها، نژادها، طبقات اجتماعی و فرهنگ‌های مختلف با هم متفاوت است. تعیین الگوی مصرف غذایی راهنمای مفیدی برای آموزش افراد، ارتقاء سواد غذایی و سیاست گذاری‌های تغذیه‌ای می‌باشد. در مطالعه مروری حاضر به بررسی الگوی مصرف غذایی مردم ایران و مقایسه آن با الگوی مصرف جهانی پرداخته شده است. جستجو در منابع انگلیسی و فارسی زبان در پایگاه‌های اطلاعاتی بر روی الگوهای مصرف غذایی ایران و جهان با کلید واژه‌‌های مرتبط و به نتایج منتشر شده تا سال 2014 محدود شد. همچنین جستجوی دستی بر روی طرح‌های تحقیقاتی ملی و محلی در ایران انجام شد. در نهایت از میان 65 مطالعه که الگوهای غذایی متفاوتی را بررسی کرده بودند، 39 مطالعه در این مقاله گنجانده شد. به طور کلی یافته‌ها حاکی از آن بود که میزان مصرف سرانه کالری در ایران بیش از میزان توصیه شده روزانه است و سرانه مصرف نان و برنج 5%، روغن 20% و قند و شکر 38% بیش از مقادیر توصیه شده در سبد غذایی مطلوب می‌باشد. همچنین مصرف شیر و لبنیات 25%، ‌تخم مرغ 20%، ‌سبزی و میوه 25% کمتر از مقادیر توصیه شده می‌باشد. تغییرات در الگوی مصرف مواد غذایی بازگو کننده گذار تغذیه‌ای در جهان است که باعث تغییرات بسیار جدی نامطلوب در الگوی مصرف غذایی و سلامت افراد جامعه می‌شود. بنابراین لازم است برنامه ریزی و سیاستگذاری‌های تغذیه‌ای مبتنی بر کاهش گذار تغذیه مد نظر باشد و بر جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی مصرف مواد غذایی توجه شود.

واژه‌های کلیدی: الگوی مصرف غذایی، سبد غذایی، ایران
متن کامل [PDF 1032 kb]   (2798 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۳/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۴/۷/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

abdi F, atarodi Z, mirmiran P, esteki T. Surveying Global and Iranian Food Consumption Patterns: A Review of the Literature. J Fasa Univ Med Sci. 2015; 5 (2) :159-167
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-677-fa.html
عبدی فاطمه، عظاردی کاشانی زهرا، میرمیران پروین، استکی ترانه. بررسی و مقایسه الگوی مصرف غذایی در ایران و جهان: یک مقاله مروری. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1394; 5 (2) :159-167

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-677-fa.html

دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.054 seconds with 792 queries by yektaweb 3461