[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) ::
جلد 5 شماره 4 صفحات 516-525 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین میزان فراوانی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلو باکتر ﮊﮊﻭﻧﻲ در شیر خام جمع آوری شده از شهرستان آمل بوسیله واکنش زنجیره‌ای پلی مراز چندگانه
علی دبیری1، سمانه روحی2، بیژن نوری3، فاطمه زابلی 4
1- گروه صنایع غذایی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی آمل، آمل، ایران.
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
3- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
4- گروه میکروب شناسی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی آمل، آمل، ایران. ، microbiol_sci@yahoo.com
چکیده:   (3866 مشاهده)

زمینه و هدف: کمپیلوباکتر از طریق شیر خام می‌تواند منتقل شود. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلوباکتر ﮊﮊﻭﻧﻲ در نمونه‌های شیر خام می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه 72 نمونه شیر خام در تابستان از سکوهای شیر خام در شهرستان آمل جمع آوری شدند. شناسایی فنوتیپی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلوباکتر ﮊﮊﻭﻧﻲ به وسیله روش‌های آزمایشگاهی میکروبی و شناسایی مولکولی این باکتری به وسیله واکنش زنجیره‌ای پلی مراز چندگانه ]([Multiplex- Polymerase Chain Reaction (M-PCR انجام شد. با توجه به این که تنها متغیرهای در دسترس ماه انجام مطالعه و تعداد نمونه‌های مثبت بود، داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16.0 و آزمون فیشر  Fisher's exact test مورد محاسبه قرار گرفتند (05/0 (p <.  

نتایج: از 72 نمونه، 88/13 درصد نمونه‌ها آلوده به کمپیلوباکتر ژژونی و 77/2 درصد آن‌ها آلوده به جنس کمپیلوباکتر بودند. بیشترین و کمترین میزان آلودگی شیر خام به این باکتری به ترتیب در ماه‌های مرداد (83/20 درصد) و شهریور (50/12 درصد) بود. همچنین تفاوت معناداری بین میزان فراوانی گونه کمپیلوباکتر ژژونی و جنس کمپیلوباکتر در نمونه‌های شیر خام در ماه‌های مختلف تابستان مشاهده نشد (07/0 = p).

نتیجه‌گیری: مطالعه ما آلودگی شیر خام را به وسیله کمپیلوباکتر نشان داد؛ لذا رعایت اصول بهداشتی در مکان‌های تولید مواد غذایی لبنیاتی و به کاربردن روش سریع و دقیق جهت شناسایی این باکتری حائز اهمیت است.

واژه‌های کلیدی: جنس کمپیلوباکتر، گونه کمپیلوباکتر ژژونی، شیر خام، واکنش زنجیره‌ای پلی مراز چندگانه
متن کامل [PDF 892 kb]   (1074 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۴/۵/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۹/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dabiri A, Rouhi S, Nouri B, Zaboli F. Assess the prevalence rate of Campylobacter genus and Campylobacter jejuni species in raw milk collected from the Amol City by Multiplex- Polymerase Chain Reaction. J Fasa Univ Med Sci. 2016; 5 (4) :516-525
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-745-fa.html
دبیری علی، روحی سمانه، نوری بیژن، زابلی فاطمه. تعیین میزان فراوانی جنس کمپیلوباکتر و گونه کمپیلو باکتر ﮊﮊﻭﻧﻲ در شیر خام جمع آوری شده از شهرستان آمل بوسیله واکنش زنجیره‌ای پلی مراز چندگانه. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1394; 5 (4) :516-525

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-745-fa.html

دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 792 queries by yektaweb 3461