[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) ::
جلد 5 شماره 4 صفحات 534-541 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره اتانولی زعفرانL.) Crocus sativus) بر بهبود پارامترهای حافظه فضایی در مدل تجربی پارکینسون در رت‌های نر
حمیرا حاتمی 1، غلامرضا دهقان2
1- گروه زیست شناسی جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران. ، homeirahatami@yahoo.com
2- گروه زیست شناسی جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
چکیده:   (3293 مشاهده)

زمینه و هدف:  نقش محوری استرس اکسیداتیو در پاتوفیزیولوژی بیماری پارکینسون مشخص گردیده است. از طرفی اختلال در حافظه و یادگیری در بیماری پارکینسون نمود مشخصی دارد. از آنجایی که زعفران دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی می‌باشد، هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات تقویتی عصاره زعفران بر حافظه فضایی در رت‌های پارکینسونی می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، تعداد 35 سر رت نر با وزن تقریبی 50±250 گرم به صورت تصادفی در 5 گروه شامل: کنترل، شاهد (دریافت کننده سالین+ اسکوربات)، پارکینسونی (تزریق 6-هیدروکسی دوپامین) و 2 گروه پارکینسونی+ پیش تیمار عصاره زعفران (µg/rat  5 و µg/rat 10، به مدت زمان 5 روز) تقسیم شدند. ایجاد مدل پارکینسونی با تزریق داخل مغزی 6-هیدروکسی دوپامین (5/2 میکروگرم بر میکرولیتر) صورت گرفت. جهت ارزیابی یادگیری و حافظه فضایی از آزمون ماز آبی موریس استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با روش آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.

نتایج: تزریق داخل مغزی6-هیدروکسی دوپامین باعث افزایش مدت زمان یافتن سکو و تخریب حافظه فضایی گردید (05/0>P). پیش تیمار عصاره زعفران  (5 و 10 میکرو گرم به مدت 5 روز) حافظه فضایی کاهش یافته در رت‌های پارکینسونی را به طور معنی داری بهبود بخشید  (05/0>P).

نتیجه‌گیری: عصاره زعفران قادر است پارامترهای وابسته به حافظه فضایی همچون مدت زمان یافتن سکو و مسافت طی شده برای یافتن سکو را در رت‌های پارکینسونی به گروه کنترل نزدیک نماید.

واژه‌های کلیدی: پارکینسون، عصاره زعفران، حافظه فضایی، ماز آبی موریس
متن کامل [PDF 813 kb]   (1153 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: ۱۳۹۴/۶/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۵ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hatami H, Dehghan G. The Effect of Ethanolic The effect of ethanolic extract of Saffron (Crocus sativus L.) on improving the spatial memory parameters in the experimental models of Parkinson disease in male rats. J Fasa Univ Med Sci. 2016; 5 (4) :534-541
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-790-fa.html
حاتمی حمیرا، دهقان غلامرضا. تاثیر عصاره اتانولی زعفرانL.) Crocus sativus) بر بهبود پارامترهای حافظه فضایی در مدل تجربی پارکینسون در رت‌های نر. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1394; 5 (4) :534-541

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-790-fa.html

دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 790 queries by yektaweb 3503