[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 387-396 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر بازدارندگی عصاره ریز جلبک کلرلا ولگاریس بر رشد، تکثیر و تشکیل بیوفیلم توسط استرپتوکوکوس موتانس و ارزیابی سمیت آن
شیما جعفری1، محمد علی مباشر 2، سهراب نجفی پور1، یونس قاسمی3، نازنین مباشر4، محمد مهدی نقی زاده1، محمد علی ابراهیمی5
1- مرکز تحقیقات بیماری‌های غیر واگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران.
2- مرکز تحقیقات بیماری‌های غیر واگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران. ، mobasherm@sums.ac.ir
3- گروه بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
4- گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
5- گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
چکیده:   (4037 مشاهده)

زمینه و هدف: پوسیدگی دندان یک بیماری مهم و حائز بحث می‌باشد که علت اصلی آن وجود باکتری استرپتوکوکوس موتانس از خانواده ویریدانس است. در این پژوهش در زمینه خاصیت ضد میکروبی ریزجلبک کلرلا ولگاریس در ممانعت از رشد، تکثیر استرپتوکوکوس موتانس و همچنین تشکیل بیوفیلم توسط این باکتری مطالعه‌ای صورت گرفته است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه ریزجلبک کلرلا ولگاریس به روش خیساندن در حلال استن، متانول و کلروفورم به نسبت (1/1/2) عصاره‌گیری شده و اثرات ضدمیکروبی به روش‌های انتشار دیسک، چاهک، MIC وMBC بررسی شد. ارزیابی فعالیت ضدبیوفیلم در پلیت‌های پلی‌استیرنی و ارزیابی تست سمیت سنجی آرتمیای دریاچه ارومیه با استفاده از ذره‌بین شیشه‌ای و استریومیکروسکوپ شمارش گردید.

نتایج: نتایج حاصل از انتشار دیسک و چاهک از عصاره کلرلا ولگاریس به ترتیب با میانگین هاله عدم رشد 5/16 و 23 میلی‌متر در محیط مولر هینتون اگار و حداقل غلظت مهارکننده و حداقل غلظت باکتری‌کشی عصاره به ترتیب در غلظت‌های 25 و 50 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر نشان داده شد. همچنین در جلوگیری از تشکیل بیوفیلم در غلظت 50 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و بالاتر موثر بود و در ارزیابی سمیت سنجی عصاره در غلظت 100 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر از خود نشان داد.

نتیجه‌گیری: طی بررسی‌های صورت گرفته عصاره کلرلا ولگاریس در مقایسه با آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین به طور معنی‌داری خاصیت ضد میکروبی داشته و قادر به از بین بردن بیوفیلم استرپتوکوکوس موتانس می‌باشد (05/0P<). همچنین در غلظت‌های مورد بررسی اثر سمیت عصاره‌ی کلرلا ولگاریس بر آرتمیای میگوی آب شور یافت نشد.

واژه‌های کلیدی: استرپتوکوکوس موتانس، کلرلا ولگاریس، پوسیدگی دندان، آرتمیا ارومیانا، بیوفیلم
متن کامل [PDF 958 kb]   (1694 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۴/۲/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۴/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۹/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of inhibitory effects of Chlorella vulgaris extract on growth, proliferation and biofilm formation by Streptococcus mutans and evaluation of its toxicity . J Fasa Univ Med Sci. 2015; 5 (3) :387-396
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-815-fa.html
جعفری شیما، مباشر محمد علی، نجفی پور سهراب، قاسمی یونس، مباشر نازنین، نقی زاده محمد مهدی و همکاران.. بررسی اثر بازدارندگی عصاره ریز جلبک کلرلا ولگاریس بر رشد، تکثیر و تشکیل بیوفیلم توسط استرپتوکوکوس موتانس و ارزیابی سمیت آن . مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1394; 5 (3) :387-396

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-815-fa.html

دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 805 queries by yektaweb 3503