[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 210-220 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر ترکیبات فنلی بر فعالیت ضدباکتریایی عصاره گیاهان دارویی: ارزیابی in vitro گیاهان دارویی شهرستان فسا- فارس
الهه احمدی1، عباس عبداللهی 1، سهراب نجفی پور1، محمدحسن مشکی باف1، مهدی فصیحی رامندی2، نجمه نامدار1، سارا عبداللهی خیرآبادی1، سید محمد موسوی1، بابک سیمع زاده1، قادر الله وردی3
1- آزمایشگاه گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
2- مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران
3- گروه بیوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
چکیده:   (2915 مشاهده)

زمینه و هدف: به دلیل افزایش مقاومت دارویی باکتری­ها، یافتن مواد ضد­میکروبی جدید حائز اهمیت است­. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر ترکیبات فنلی بر فعالیت ضدباکتریایی گیاهان دارویی در یک تحقیق آزمایشگاهی است.

مواد و روش­ها: فعالیت ضد­باکتریایی عصاره هیدروالکلی 26 گیاه دارویی به روش­ انتشار از دیسک، چاهک­گذاری و تعیین حداقل غلظت ممانعت­کننده از رشد، در مقایسه با 13 آنتی‌بیوتیک­ استاندارد، علیه سویه­های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی­ موردبررسی قرار گرفت.­ اندازه­گیری محتوای فنلی کل عصاره­ها به روش کالری متری سیور- دالی توسط معرف فولین سیو­کالچو صورت گرفت.

نتایج: در مورد اثرات آنتی­باکتریال علیه استافیلوکوکوس اورئوس، بیشترین قطر هاله عدم رشد در هر دو روش چاهک­گذاری و انتشار از دیسک، به ترتیب، مربوط به آویشن­ شیرازی 32 و 22 میلی­متر و در مورد اثرات آنتی باکتریال علیه اشریشیاکلی، مربوط به آویشن ­شیرازی 23 و 16 میلی­متر، بودند. در مورد عصاره مرزه، دارچین، افسنطین، گزنه، زیره­ سیاه، زیره ­سبز، بومادران، بابونه، زنجبیل، مرزنجوش و اسفرزه، قطر هاله، کمتر از 15 میلی‌متر بود که کمترین تأثیر علیه هر دو سویه را داشتند. مؤثرترین اثرات ضدباکتریایی در نتایج MIC مربوط به آویشن شیرازی، زنیان، رزماری و برگ­بو (8/7 میکروگرم در میلی‌لیتر) بود؛ محتوای فنلی برای نمونه­ها بین 9/1±51/66 تا 1/5±15/233 میلی‌گرم در گرم عصاره بود؛ بیشترین میزان در آویشن ­شیرازی با میزان 3/2±55/223 و کم­ترین­ در اسفرزه با میزان 9/1±51/66 میلی­گرم در هر­ گرم عصاره به دست آمد.

نتیجه‌گیری: فعالیت ضد­میکروبی عصاره و انطباق آن با مقدار ترکیبات فنلی عصاره گیاهان، حاکی از تأثیرات ضدباکتریایی ترکیبات فنلی گیاهان دارویی می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: گیاهان دارویی، مقاومت دارویی، اثرات آنتی باکتریال، ترکیبات فنلی
متن کامل [PDF 1333 kb]   (1612 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۹ | پذیرش: ۱۳۹۵/۲/۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۶/۲۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi E, Abdollahi A, Najafipour S, Meshkibaf M H, Fasihi Ramandi M, Namdar N, et al . Surveying the Effect of the Phenol Compounds on Antibacterial Activity of Herbal Extracts: In vitro Assessment of Herbal Extracts in Fasa-Fars Province. J Fasa Univ Med Sci. 2016; 6 (2) :210-220
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-852-fa.html
احمدی الهه، عبداللهی عباس، نجفی پور سهراب، مشکی باف محمدحسن، فصیحی رامندی مهدی، نامدار نجمه، و همکاران. و همکاران.. بررسی تأثیر ترکیبات فنلی بر فعالیت ضدباکتریایی عصاره گیاهان دارویی: ارزیابی in vitro گیاهان دارویی شهرستان فسا- فارس. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1395; 6 (2) :210-220

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-852-fa.html

دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 811 queries by yektaweb 3465