[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 425-434 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر شیرسویا و شیر گاو بر بقا سلول‌های بنیادی پالپ دندان خرگوش
فاطمه شعله ور1، داود مهربانی 2، پریچهر یغمایی1، اکبر وحدتی3
1- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات فناوری ترانسژنیک و سلول‌های بنیادی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فارس، ایران. ، mehrabad@sums.ac.ir
3- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، فارس، ایران.
چکیده:   (3522 مشاهده)

زمینه و هدف: پالپ دندان منبعی غنی از سلول‌های بنیادی مزانشیمی می‌باشد که سلول‌های بنیادی پالپ دندانی نامیده می‌شوند (DPSCs). در صورت خروج کامل دندان از حفره آلوئول و شکستگی دندان، DPSCs نقش برجسته‌ای در بازسازی بافت آسیب دیده دارند. این مطالعه به بررسی اثر شیر سویا و شیر گاو بر بقا DPSCs در مقایسه با محیط بافری هنکز (HBSS) پرداخته است.

مواد و روش‌ها: DPSCs  از 16دندان‌های پیشین خرگوش جدا گردید. DPSCs پاساژ سوم در پلیت‌های 24 چاهکی کشت داده شده و پس از 3 روز شیرسویا، شیرگاو، HBSS (کنترل مثبت) و آب مقطر (کنترل منفی) جایگزین محیط کشت گردید. قابلیت زنده ماندن سلول‌ها پس از 45 و 90 دقیقه و 3 و 6 ساعت بررسی شد. ماهیت مزانشیمی سلول‌ها به وسیله RT-PCR بررسی گردید. زنده ماندن سلول‌ها طی رنگ آمیزی با تریپان بلو مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور بررسی پایداری سیتوژنیک سلول‌ها، آنالیز کاریوتیپ انجام شد.

نتایج: میزان بقای DPSCs در تمام محیط‌ها در تمام زمان‌ها به طور معنی داری نسبت به محیط کنترل منفی بیشتر بوده است. بعد از گذشت 6 ساعت، میزان بقای DPSCs در شیرسویا، شیرگاو و HBSS به ترتیب 00/0±00/100،  00/0±00/100  و 70/5±74/74 بوده است. بعد از گذشت 6 ساعت، در هر دو محیط شیرسویا و شیر گاو در مقایسه با HBSS، درصد بیشتری از سلول‌ها زنده ماندند.

نتیجه‌گیری: شیرسویا همانند شیر گاو به عنوان یک محیط نگهدارنده برای دندان‌های کشیده یا شکسته شده پیشنهاد می‌گردد و قادر است بقا DPSCs را تا مدت طولانی حفظ کند.

واژه‌های کلیدی: شیرسویا، شیر گاو، بقا، سلول‌های بنیادی پالپ دندان، خرگوش
متن کامل [PDF 879 kb]   (892 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: ۱۳۹۴/۴/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۴/۹/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sholehvar F, Mehrabani D, Yaghmaei P, Vahdati A. Survival of Dental Pulp Stem Cells: The effect of Soymilk and Milk . J Fasa Univ Med Sci. 2015; 5 (3) :425-434
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-870-fa.html
شعله ور فاطمه، مهربانی داود، یغمایی پریچهر، وحدتی اکبر. بررسی اثر شیرسویا و شیر گاو بر بقا سلول‌های بنیادی پالپ دندان خرگوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1394; 5 (3) :425-434

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-870-fa.html

دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 792 queries by yektaweb 3462