[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1395 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 87-95 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مصرف دانه کنجد بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو
آتنا سادات قریشی1، فهیمه محمدیان شهربابکی1، نوید طغرلی1، محمود شیخ فتح الهی2، محمد رضا حاجی زاده1، علیرضا خوشدل1، مهدی محمودی 3
1- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
2- گروه آموزشی پزشکی اجتماعی و مرکز تحقیقات محیط کار، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
3- مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی، گروه آموزشی بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران ، Mahmoodies@yahoo.com
چکیده:   (2387 مشاهده)

زمینه و هدف: بیماری دیابت یکی از شایع ترین بیماریهایی است که در جوامع امروزی دیده میشود. به دلیل افزایش ابتلاء به این بیماری و عوارض شناخته شده ناشی از آن و هم چنین بی ضرر بودن دانه کنجد، پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیر مصرف دانه کنجد بر برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی بر روی 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 که به طور تصادفی به دو گروه 30 نفره مصرف کننده دانه کنجد )مورد( و عدم مصرف دانه کنجد )شاهد( تقسیم شدند، انجام شد. به افراد مورد، مقدار 60 گرم در روز دانه کنجد به مدت 2 ماه داده شد و گروه کنترل دانه کنجد دریافت نکردند. اطلاعات بیماران توسط پرسش نامه جمع آوری شد. سرم خون ناشتای بیماران در ابتدا و در پایان مطالعه جمع آوری و فاکتورهای بیوشیمیایی مورد مطالعه در آزمایشگاه اندازه گیری شدند. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای آماری t دو نمونهای مستقل و t زوجی استفاده شد .
نتایج: در این پژوهش میانگین و انحراف معیار سنی بیماران در گروه مصرف کننده دانه کنجد و عدم مصرف دانه کنجد به ترتیب 72 / 5 ± 40 / 52 و 11 / 6 ± 00 / 56 سال بود. نتایج نشان داد که قند خون ناشتا، HbA1C ، کلسترول و تری گلیسرید، LDL ، ALT و ALP بعد از مصرف دانه کنجد به طور معنی داری کاهش پیدا کرده است ) 05 / 0P< .)
نتیجه گیری: با استناد به نتایج به دست آمده و بدون عارضه بودن دانه کنجد، میتوان پیشنهاد کرد احتمالاً استفاده از این گیاه به عنوان یک داروی مکمل در درمان و پیش گیری از اختلالات دیابت مفید میباشد.

واژه‌های کلیدی: دانه کنجد، دیابت نوع 2، فاکتورهای بیوشیمیایی
متن کامل [PDF 880 kb]   (913 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (445 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوشيمي بالینی
دریافت: ۱۳۹۴/۷/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghoreishi A S, Mohammadian Shahrbabaki F, Toghroli N, Sheikh Fathollahi M, Hajizadeh M R, Khoshdel A et al . Investigating the Effect of Sesamum Indicum Consumption on Biochemichal Parameters in Type 2 Diabetic Patients. J Fasa Univ Med Sci. 2016; 6 (1) :87-95
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-897-fa.html
قریشی آتنا سادات، محمدیان شهربابکی فهیمه، طغرلی نوید، شیخ فتح الهی محمود، حاجی زاده محمد رضا، خوشدل علیرضا و همکاران.. بررسی اثر مصرف دانه کنجد بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1395; 6 (1) :87-95

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-897-fa.html

دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 805 queries by yektaweb 3503