[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1391 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 11-18 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آلودگی باکتریایی مواد غذایی در سطح عرضه مناطق غرب تهران
طاهره فرامرزی، احمد جنیدی جعفری، سمیه دهقانی 1، مریم میرزابیگی، منیره ناصح، حمیرا رهبر آراسته
1- ، somayyeh_dehghani@yahoo.com
چکیده:   (15951 مشاهده)

زمینه و هدف: بیماری‌های منتقله توسط غذا یکی از مشکلات شایع در بخش سلامت و بهداشت عمومی می‌باشند. در این میان باکتری‌ها از جمله مهم‌ترین عوامل ایجادکننده عفونت‌ها و مسمومیت‌های غذایی محسوب می‌شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی باکتریایی مواد غذایی در سطح عرضه مناطق غرب تهران صورت گرفت.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، 642 نمونه مواد غذایی مختلف از مناطق غرب تهران به طور تصادفی نمونه‌برداری و به آزمایشگاه میکروب‌شناسی مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران ارسال و سپس نمونه‌ها از نظر آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند.

نتایج: از نظر آلودگی به باکتری‌های مزوفیل در هر گروه مواد غذایی، سالادها (50%) و فرآورده‌های پروتئینی (36/6%) به ترتیب بیشترین و کمترین میزان آلودگی، از نظر آلودگی به کلیفرم‌ها شیرینی‌جات (46/13%) و فرآورده‌های پروتئینی (73/1%)، از نظر اشرشیاکلی سالادها (33/58%) و محصولات لبنی (84/9%)، از نظر استافیلوکوکوس اورئوس شیرینی‌جات (81/4%) و سالادها (0%)، ازنظر باسیلوس سرئوس شیرینی‌جات (81/4%) و محصولات لبنی (39/0%) به ترتیب آلوده‌ترین و سالم‌ترین مواد غذایی بودند.

نتیجه‌گیری: در مجموع، سالادها از نظر رشد باکتری‌های مزوفیل، اشرشیا کلی و انتروکوکوس، بیشترین درصد آلودگی را دارا بوده و به عنوان آلوده‌کننده‌ترین ماده غذایی شناخته شدند (0.001≥P). با توجه به یافته‌ها، برای جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی، آموزش افراد، رعایت اصول بهداشتی و نظارت در آماده‌سازی، حمل و نقل، ذخیره‌سازی و عرضه مواد غذایی ضروری می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: مواد غذایی، آلودگی باکتریایی، منطقه غرب تهران
متن کامل [PDF 1112 kb]   (4308 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۱/۱۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۶/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faramarzi T, Jonidi Jafari A, Dehghani S, Mirzabeygi M, Naseh M, Rahbar Arasteh H. A survey on Bacterial Contamination of Food Supply in the West of Tehran. J Fasa Univ Med Sci. 2012; 2 (1) :11-18
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-68-fa.html
فرامرزی طاهره، جنیدی جعفری احمد، دهقانی سمیه، میرزابیگی مریم، ناصح منیره، رهبر آراسته حمیرا. بررسی آلودگی باکتریایی مواد غذایی در سطح عرضه مناطق غرب تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1391; 2 (1) :11-18

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-68-fa.html

دوره 2، شماره 1 - ( بهار 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 796 queries by yektaweb 3463