[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 160-167 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و فنل تام عصاره هیدروالکلی خاکشی، بارهنگ، زنیان، گشنیز و شنبلیله
علی میرزایی 1، جمشید محمدی، نوشین میرزایی، مهسا میرزایی
1- ، mirzaee3a2003@yahoo.com
چکیده:   (17953 مشاهده)

زمینه و هدف: رادیکال‌های آزاد باعث ایجاد بیماری‌های زیادی در انسان می‌شوند. آنتی اکسیدان‌ها با خنثی سازی رادیکال‌های آزاد از یک طرف باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سکته می‌شوند و از طرف دیگر از پیشرفت سرطان‌ها جلوگیری می‌کنند.

مواد و روش‌ها: پس از تهیه و جمع آوری گیاهان مورد مطالعه و خشک نمودن آن‌ها در سایه در مجاورت هوا پودر گردید و عصاره‌های هیدروالکلی (اتانول 70%) به روش ماسراسییون تهیه و نتایج تما-م آزمایش‌ها بر حسب گرم عصاره گزارش گردید. در این مطالعه برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی از پنج آزمون دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس، فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا شده، آزمون فسفومولیبدینم و قدرت احیاکنندگی استفاده شد. برای اندازه گیری ترکیبات آنتی اکسیدانی آزمون فنل تام بکار رفت.

نتایج: محتوای فنلی برای نمونه‌ها در محدوده بین 3/154-74 میلی گرم در گرم عصاره بود. بیشترین و کم‌ترین مقدار فعالیت به دام اندازی رادیکالی آزمون دی فنیل پیکریل هیدرازیل بین 6/19-5/15 میکرو مول ترولکس بود. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی معادل 753 ترولکس و کم‌ترین 2/124 میکرو مول ترولکس بود. محدوده مقدار فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا شده از 8/234 تا 1169 میکرو مول آهن فروس در میلی گرم عصاره بود. میزان فنل تام بارهنگ (3/154) و فعالیت ضد رادیکالی دی فنیل پیکریل هیدرازیل (1856) فعالیت ضد رادیکالی معادل ترولکس آن (753) میکرو مول ترولکس بود که دارای بیشترین مقدار بود. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی به دو روش فسفومولیبدینم 870-3/513 میکرو مول ترولکس و احیاء آهن در محدوده 26/1-31 بود. بارهنگ در این دو روش دارای ماکزیمم فعالیت بود.

نتیجه گیری: عصاره هیدروالکلی پنج گیاه نام برده در تمامی مدل‌های مورد مطالعه سطوح مختلفی از فعالیت آنتی اکسیدانی از خود نشان دادند. بهترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به گیاه بارهنگ بود.

واژه‌های کلیدی: فعالیت آنتی اکسیدانی، گیاهان داروئی، فنل تام، بارهنگ
متن کامل [PDF 939 kb]   (5882 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوشيمي بالینی
دریافت: ۱۳۹۱/۱۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۶/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei A, Mohammadi J, Mirzaei N, Mirzaei M. The Antioxidant Capacities and Total Phenolic Contents of Some Medicinal Plants in Iran. J Fasa Univ Med Sci. 2011; 1 (3) :160-167
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-80-fa.html
میرزایی علی، محمدی جمشید، میرزایی نوشین، میرزایی مهسا. ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و فنل تام عصاره هیدروالکلی خاکشی، بارهنگ، زنیان، گشنیز و شنبلیله. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1390; 1 (3) :160-167

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-80-fa.html

دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 790 queries by yektaweb 3463