[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 175-181 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذرات CrO و CoFe2O4 روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس
صابر ایمانی 1، زهرا زاغری، سعید رضایی زارچی، علی محمد زند، محمد درودیان، حسین بری ابرقویی، فاطمه لطفی
1- ، Imani.saber@yahoo.com
چکیده:   (15985 مشاهده)

زمینه و هدف: استفاده از نانوذرات اکسید فلزی جهت مقابله با عفونت‌های باکتریایی به عنوان روش جایگزین آنتی بیوتیک ها می‌تواند موثر باشد. در این تحقیق خواص ضد باکتریایی نانومواد CrO و CoFe2O4 علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، به عنوان یکی از باکتری‌های بیماری‌زای مهم و شایع، برای رسیدن به ظروف استریل نانویی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مواد و روش‌ها: در مرحله اول غلظت‌های 2/0، 4/0، 6/0، 8/0 و 1 درصد از هر کدام از نانوذرات با بررسی OD محیط کشت به طور جداگانه بررسی شد. جهت دست‌یابی به بهترین ترکیب باکتری کشی درصدهای مختلفی از هر دو نانوذره نیز با هم بررسی شدند. سینتیک کشندگی نانوذرات در دوره‌های زمانی 2 ساعته محاسبه شده و با قدرت سایر آنتی بیوتیک های رایج مقایسه گردید. نسبت حداقل غلظت مهارکنندگی رشد به حداقل غلظت کشندگی (MIC/MBC) برای نشان دادن قدرت باکتری کشی نانوذرات به روش رقیق سازی میکرویی (Microdilution) محاسبه شد.

نتایج: بهترین غلظت از نانوذره که بالاترین خاصیت باکتری کشی را دارد در حضور غلظت 1% از CrO بدست آمد که چگالی نوری محیط کشت استافیلوکوکوس اورئوس را نسبت به گروه کنترل 6/4 برابر کاهش داده بود (001/0< p). نسبت 70% کروم به 30% اکسید آهن بهترین خاصیت باکتری استاتیکی را داشت که کاهش 3/3 در OD در مقایسه با گروه کنترل داشت (05/0< p). بهترین سینتیک کشندگی با نرخ زنده مانی در حضور 1% CrO و CoFe2O4، به ترتیب 24 و 36 ساعت بدست آمد. قدرت باکتری کشی نانوذرات CrO و CoFe2O4 در غلظت بحرانی 1% به ترتیب حدود 67 و 56 درصد بدست آمد. نسبت MIC/MBC برای دو نانوذره CrO و CoFe2O4 به ترتیب حدود 2/0 و 4/0 بدست آمد.

 نتیجه گیری: نتایج نشان داد که نانوذره CrO در مقایسه با نانوذره CoFe2O4 از قدرت باکتری کشی بالاتری برای مقابله با استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار است؛ لذا در صورت تکمیل این آزمایشات از تلفیق نانوذرات اکسید فلزی در محیط‌هایی حساسی چون ظروف نگهداری مواد خوراکی و ... می‌توان استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: نانوذرات فلزی CrO و CoFe2O4، اثر ضد باکتریایی، استافیلوکوکوس اورئوس
متن کامل [PDF 1058 kb]   (5870 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۱/۱۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۶/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Imani S, Zagari Z, Rezaei-Zarchi S, Zand A M, Dorodiyan M, Bariabarghoyi H et al . Antibacterial Effect of CrO and CoFe2O4 Nanoparticles upon Staphylococcus aureus. J Fasa Univ Med Sci. 2011; 1 (3) :175-181
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-83-fa.html
ایمانی صابر، زاغری زهرا، رضایی زارچی سعید، زند علی محمد، درودیان محمد، بری ابرقویی حسین و همکاران.. بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذرات CrO و CoFe2O4 روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1390; 1 (3) :175-181

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-83-fa.html

دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 805 queries by yektaweb 3506