[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 911-917 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثر ضدباکتریایی عصاره‌های الکلی و آبی آویشن (Thymus persicus) و پونه (Mentha longifolia) بر روی باکتری‌های جداشده از پنیرهای محلی شهر مراغه
راحله جوانمرد 1، سامان مهدوی2
1- گروه مهندسی صنایع غذایی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران ، s.mahdavi@iau-maragheh.ac.ir
2- -گروه میکروبیولوژی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران
چکیده:   (1720 مشاهده)
زمینه و هدف: مسمومیت‌های غذایی ناشی از باکتری‌های اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس ارئوس از طریق مصرف محصولات لبنی محلی مثل پنیر یکی از مشکلات بهداشتی در مواد غذایی محسوب می­شود. امروزه استفاده از نگه‌دارنده‌های طبیعی به‌جای نگه‌دارنده‌های سنتتیک در مواد غذایی موردتوجه روزافزون قرارگرفته و گیاهان دارویی ازجمله این ترکیبات طبیعی هستند که یافتن اثر ضدمیکروبی آن­ها از اولویت زیادی برخوردار است. هدف از انجام این تحقیق، مطالعه اثر ضدباکتریایی عصاره‌های الکلی و آبی گیاهان آویشن و پونه علیه باکتری‌های جداشده از پنیرهای محلی بود.
مواد و روش­ها: پس از تهیه گیاهان آویشن و پونه، عصاره‌های الکلی و آبی این گیاهان جدا شد و اثر ضدمیکروبی آن­ها بر روی جدایههای اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس ارئوس به‌دست‌آمده از پنیرهای محلی به روش میکرودایلوشن در غلظت­های 100-39/0 درصد موردبررسی قرار گرفت. از سوش­های استاندارد اشریشیا کلیPTCC1270  و استافیلوکوکوس ارئوس PTCC1112 به‌عنوان شاهد استفاده شد.
نتایج: عصاره الکلی (اتانولی) گیاهان آویشن و پونه اثر ضدباکتریایی بیشتری بر استافیلوکوکوس ارئوس در مقایسه با اشریشیا کلی نشان دادند (05/0>P). عصاره اتانولی گیاه آویشن اثر ضدباکتریایی بیشتری نسبت به عصاره اتانولی گیاه پونه از خود نشان داد (05/0>P). عصاره آبی گیاهان آویشن و پونه در غلظت‌های مورد آزمایش اثر ضدباکتریایی علیه اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس ارئوس نشان ندادند (05/0<P).
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج این تحقیق، عصاره الکلی (اتانولی) گیاهان آویشن و پونه توان ضدباکتریایی بالایی داشته و می‌توان از آن­ها به‌عنوان جایگزین نگه‌دارنده‌های سنتتیک و جهت محافظت مواد غذایی در برابر باکتری­های عامل عفونت و مسمومیت مواد غذایی، بهره جست.
 
واژه‌های کلیدی: عصاره، آویشن، پونه، ضدباکتریایی، میکرودایلوشن
متن کامل [PDF 898 kb]   (235 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گیاهان دارویی
دریافت: ۱۳۹۶/۱۰/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۲/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javanmard R, mahdavi S. Investigating Antibacterial Effect of Thyme (Thymus persicus) and Pennyroyal (Mentha longifolia) Alcoholic and Aqueous Extracts against Isolated Bacteria from Domestic Cheeses. J Fasa Univ Med Sci. 2018; 8 (3) :911-917
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1563-fa.html

جوانمرد راحله، مهدوی سامان. مطالعه اثر ضدباکتریایی عصاره‌های الکلی و آبی آویشن (Thymus persicus) و پونه (Mentha longifolia) بر روی باکتری‌های جداشده از پنیرهای محلی شهر مراغه. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1397; 8 (3) :911-917

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-1563-fa.html



دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3877