:: دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 39-52 برگشت به فهرست نسخه ها
فیتوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه چای سبز (L. Camellia sinensis) و مطالعه فعالیت آنتی باکتریایی آنها
معصومه اعتمادی1، داود محبی کلهری 2، امید عزیزیان شرمه3، علی قاسمی4
1- گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
2- گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران ، davoodmk@eng.usb.ac.ir
3- گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
4- گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
چکیده:   (1114 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه نانو ذرات نقره به‌عنوان ماده‌ای با خاصیت ضد باکتریایی قوی و سنتز زیستی نانو ذرات به علت هزینه کم و سازگاری با محیط‌زیست مورد توجه محققان قرارگرفته است. مطالعه حاضر، گزارش سنتز گیاهی نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه چای سبز (C.sinensis) و مقایسه خاصیت ضد باکتریایی آن با سه عصاره آبی، متانولی و اتانولی گیاه می‌باشد.

روش بررسی: پس از تهیه عصاره، به‌منظور سنتز نانو ذرات 2 میلی‌لیتر از آن به 4 میلی‌لیتر از نمک نیترات نقره (AgNO3) با غلظت 1 میلی مولار افزوده شد. به‌منظور بدست آمدن نانو ذرات با شکل و اندازه یکنواخت، فاکتورهای مؤثر بر سنتز نانو ذرات، بهینه شدند. برای مشخصه یابی نانو ذرات از تکنیک میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و پراش پرتوایکس (XRD) استفاده شد خاصیت ضد باکتری عصاره‌ها و نانو ذرات  در مقابل باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلای به ترتیب با روش انتشار دیسک در آگار و انتشار چاهک و حداقل غلظت مهارکنندگی(MIC) مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها: نانو ذرات نقره حداکثر جذب را در 411 نانومتر نشان دادند. مشخص شد که نانو ذرات سنتز شده کروی شکل‌هستند و میانگین اندازه آن‌ها 23/18-52/14 نانومتر است ، نانو ذرات نقره فعالیت ضد باکتریایی قابل‌توجهی نسبت به سه عصاره گیاه علیه میکروارگانیسم‌های مورداستفاده داشتند.

نتیجه‌گیری: نانو ذرات نقره سنتز شده توسط عصاره چای سبز فعالیت ضدمیکروبی چشمگیری در مقایسه با عصاره‌های چای سبز داشته و می‌تواند به‌عنوان جایگزینی مؤثر و بدون عوارض جانبی در کاربردهای کلینیکی مورداستفاده قرار بگیرد.

واژه‌های کلیدی: فیتو سنتز، نانو ذرات نقره، فعالیت آنتی باکتریایی، گیاه چای سبز
متن کامل [PDF 2009 kb]   (317 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: نانوتکنولوژی پزشکی
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۶



XML   English Abstract   Print


دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها