:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 538-548 برگشت به فهرست نسخه ها
تجربه تدوین و ارائه محتوای آموزشی تغذیه بالینی جهت دانشجویان دوره بالینی پزشکی عمومی
الهام احرام پوش1، سیدامین کوهپایه2، مجتبی فرجام2، رضا همایونفر 3، علیرضا قائمی4
1- مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران.مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
2- مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
3- مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران.مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران ، r_homayounfar@yahoo.com
4- گروه علوم پایه و تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (1185 مشاهده)
زمینه و هدف: وظایف پزشکان در دنیای جدید این است که سلامت را ارتقاء دهند، از بیماری‌ها پیشگیری کنند و مراقبت‌های اولیه را عرضه نمایند ولی به‌تصریح بیانیه ادینبرو، پزشکان برای برخورد با این‌گونه مسائل تربیت نمی‌شوند. یکی از حیطه‌های مهمی که در بهداشت و درمان افراد جامعه نقش به سزایی دارد، مسائل مربوط به الگوی زندگی و بخصوص مسائل تغذیه‌ای است و تغذیه صحیح بیماران بستری نقش زیادی در کسب نتایج درمانی مطلوب و کاهش هزینه‌های درمانی داشته است. این مقاله به توصیف تجربه‌ای از اجرا و نتایج ارزشیابی یک دوره ارائه درس تغذیه به‌صورت بالینی برای دانشجویان پزشکی می‌پردازد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه اقدام‌پژوهی با روش نمونه‌گیری سرشماری، با همکاری 50 دانشجوی ورودی 1392 دانشگاه علوم پزشکی فسا در سال تحصیلی 96-1395 اجرا گردید. در این مطالعه درس تغذیه بالینی هم‌زمان با دروس بالینی در بیمارستان برای دانشجویان ارائه گردید. ابزار جمع‌آوری داده در این مطالعه پیش‌آزمون و پس‌آزمون در هر جلسه آموزشی و پرسشنامه استاندارد مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه برای ارزیابی میزان رضایت‌مندی فراگیران بود. تحلیل نتایج پرسشنامه‌ها با استفاده از آمار توصیفی و توسط نرم‌افزار SPSS انجام شد.
نتایج: مقایسه نمره دانشجویان بعد از هر جلسه آموزشی با نمره پیش‌آزمون، حاکی از افزایش قابل‌توجه دانش تغذیه بالینی دانشجویان بود. بیشترین رضایت‌مندی دانشجویان از چگونگی ارائه مطالب (37/4) و استفاده از منابع (32/4) بوده است.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاکی از تأثیر مثبت و قابل‌توجه آموزش درس تغذیه به شیوه بالینی بود که می‌تواند موردتوجه سیاست‌گذاران برای واردکردن این مبحث در دوره بالینی برای دانشجویان پزشکی قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: تغذیه بالینی، دانشجوی پزشکی، محتوای آموزشی
متن کامل [PDF 413 kb]   (168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: ۱۳۹۶/۵/۱ | پذیرش: ۱۳۹۶/۸/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۰/۱۹


XML   English Abstract   Print



دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها