[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 202-207 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی الگوی مصرف انواع روغن و عوامل مرتبط با آن در خانوارهای ساکن در شرق تهران
فرهاد جعفری 1، ناهید خلدی، علی دواتی، زهرا نظام دوست
1- ، jafarifarhaddr@yahoo.com
چکیده:   (17841 مشاهده)
زمینه و هدف: روغن‌ها یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی هستند که مصرف صحیح آنها میتواند در پیشگیری از برخی بیماریها مفید واقع شود. هدف از انجام این مطالعه، بررسی الگوی مصرف روغن در خانواده‌های شرق تهران بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی مناطق شرق تهران طی سال 89 بررسی شدند. نمونه‌گیری به روش تصادفی انجام شد. حجم نمونه 500 مورد محاسبه و اطلاعات توسط پرسشنامه محقق، ساخته گردآوری شد. داده‌ها توسط نرم افزار SPSS آنالیز شد.
نتایج: بیشترین بسامد مصرف روغن مربوط به روغن نباتی جامد با میانگین 1/4±2/7 در هفته بود. کمترین روغن مصرفی از نوع حیوانی از نوع دنبه بود. بیشترین نوع روغن برای طبخ غذا روغن مایع (8/36%) و سپس روغن جامد (31%) بود. برای سرخ کردن غذا نیز بیشترین روغن مایع (8/33%) و سپس روغن مخصوص سرخ کردنی (4/32%) بود. تحصیلات بالا و شاغل بودن مادران با مصرف بیشتر روغن مایع، روغن مخصوص سرخ‌کردنی و زیتون مرتبط بود (001/0=p). همچنین سن بالاتر، بعد خانوار بیشتر و خانه‌دار بودن مادران، با مصرف بیشتر روغن جامد، حیوانی،کره و دنبه همراهی داشت (02/0=p).
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که درصد قابل توجهی از خانوارها از روغن جامد استفاده می‌کنند. اجرای برنامه‌های آموزشی در جهت ارتقاء آگاهی مردم از مضرات چربی‌های جامد اشباع شده و اقداماتی از قبیل ارزان‌تر کردن روغن مایع و حذف تبلیغات روغن جامد در رسانه ها در اصلاح الگوی مصرف چربی و ارتقاء سلامت جامعه تاثیرگذار می باشد.
واژه‌های کلیدی: روغن، الگوی مصرف، تهران.
متن کامل [PDF 758 kb]   (3559 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۲/۴/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۱ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari F, Kholdi N, Davati A, Nezamdust Z. The Study of Oils Consumption Pattern and Its Related Factors in east Tehran. J Fasa Univ Med Sci. 2013; 3 (3) :202-207
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-355-fa.html

جعفری فرهاد، خلدی ناهید، دواتی علی، نظام دوست زهرا. بررسی الگوی مصرف انواع روغن و عوامل مرتبط با آن در خانوارهای ساکن در شرق تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1392; 3 (3) :202-207

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-355-fa.html



دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781