[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 208-214 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های اشریشیا کلی تولید کننده شیگاتوکسین از نمونه های همبرگر و بررسی وجود ژن‌های stx1 ، stx2، eaeA وhly در ایزوله‌ها با روش Multiplex PCR
محمد کارگر 1، پیمان دیانتی، مریم همایون، هوشنگ جمالی
1- ، mkargar@jia.ac.ir
چکیده:   (19037 مشاهده)
زمینه و هدف: اشریشیا کلی تولیدکننده شیگا توکسین((STEC O157:H7، یک پاتوژن غذایی است که در انسان بیماری‌های مهمی را ایجاد می‌کند.E.coli O157:H7 در نواحی روده‌ای گاوسانان مستقرشده و از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل می‌شود. هدف از این مطالعه ارزیابی شیوع و بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی این باکتری از نمونه‌های همبرگر شهرستان شیراز می‌باشد.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش، 428 نمونه همبرگر از 7 کارخانه اصلی تولیدکننده محصولات گوشتی، جمع آوری و در محیط TSBواجد نووبیوسین در دمای ºC 37 غنیسازی شد. سپس از محیط CT-SMAC و VRBA به منظور بررسی تخمیر سوربیتول و لاکتوز و از محیط کروموآگار برای بررسی فعالیت بتاگلوکورونیدازی باکتری‌های جدا شده استفاده گردید. سپس با استفاده از آنتی‌سرم اختصاصی، باکتریE.coli O157:H7 تایید و با روش Multiplex PCR ، وجود ژن‌های s‏tx1 ، stx2، eaeA وhly مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت، مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌ها با روش دیسک دیفیوژن بررسی شد.
نتایج: از مجموع نمونه‌های مورد ارزیابی، 264 نمونه (68/61%) در محیط CT-SMAC دارای کلنی‌های سوربیتول منفی بودند. با انجام تست‌های تاییدی از 5 نمونه (17/1%) باکتری E.coli O157:H7 جداسازی گردید که در مجموع، 2 باکتری (47/0%) دارای ژن‌های stx1 وeaeA بودند. همچنین تمامی باکتری‌های جداسازی شده به آنتی بیوتیک‌های پنی‌سیلین، کلیندامایسین و اریترومایسین مقاومت داشتند.
نتیجه‌گیری: وجود سویه‌های STEC در محصولات حیوانی، نشاندهنده توانایی این باکتری برای به خطر انداختن سلامت انسان می‌باشد. پایش مستمر سویه‌های STEC O157، به ویژه در همبرگر، می‌تواند نقش محافظتی را در تامین سلامت مصرف‌ کننده ایفا نماید.
واژه‌های کلیدی: همبرگر، اشریشیا کلی تولیدکننده شیگا توکسین، مقاومت آنتی‌بیوتیکی، ژن‌های بیماری‌زایی، Multiplex PCR.
متن کامل [PDF 1124 kb]   (3968 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتيك عمومي
دریافت: ۱۳۹۲/۱/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۲/۵/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kargar M, Dianati P, Homayoon M, Jamali H. Isolation, Characterization and Antibiotic Resistance of Shiga Toxin-Producing Escherichia coli in Hamburger and Evolution of Virulence Genes stx1, stx2, eaeA and hly by Multiplex PCR. J Fasa Univ Med Sci. 2013; 3 (3) :208-214
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-356-fa.html

کارگر محمد، دیانتی پیمان، همایون مریم، جمالی هوشنگ. جداسازی و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های اشریشیا کلی تولید کننده شیگاتوکسین از نمونه های همبرگر و بررسی وجود ژن‌های stx1 ، stx2، eaeA وhly در ایزوله‌ها با روش Multiplex PCR. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1392; 3 (3) :208-214

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-356-fa.html



دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3658