[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 230-234 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط کیفیت و کمیت کربوهیدرات رژیم غذایی و چاقی در گروهی از زنان سالم اهوازی
فریده شیشه بر، زهرا شامخی 1، مجید کاراندیش، سید محمود لطیفی
1- ، z_shamekhi2007@yahoo.com
چکیده:   (15936 مشاهده)
زمینه و هدف: چاقی یکی از شایعترین اختلالات تغذیهای در دنیا محسوب میشود. اخیرا نقش کربوهیدراتها در رژیم غذایی مورد توجه قرار گرفته است، مطالعات انجام گرفته در زمینه ارتباط کیفیت و کمیت کربوهیدرات رژیم غذایی (نمایه گلایسمی و بار گلایسمی) و چاقی، نتایج ناهمسویی را نشان داده‌اند. از این رو، در این مطالعه به بررسی ارتباط نمایه گلایسمی و بار گلایسمی رژیم غذایی و برخی از شاخص‌های تشخیص چاقی پرداخته شد.
مواد و روش‌ها: افراد مورد مطالعه، 95 زن ایرانی در محدوده سنی 20- 55 سال بودند. نمایه گلایسمی و بار گلایسمی رژیم غذایی با پرسش‌نامه‌های یادآمد 24ساعته غذایی (6-4 یادآمد)، مورد ارزیابی قرار گرفت. شاخص‌های آنتروپومتریک، با روش‌های استاندارد، اندازه‌گیری شدند. اطلاعاتی از قبیل تاریخچه بیماری، زمینه خانوادگی و غیره، از طریق پرسش‌نامه جمع‌آوری گردید. جهت بررسی ارتباط GI و GL رژیم غذایی و شاخص‌های تن سنجی از تست‌های آماری correlation confident، آزمون t مستقل و ANOVAیک طرفه استفاده شد.
نتایج: میانگین سنی افراد در این مطالعه، 36 سال، میانگین GI 1/72 و میانگینGL ،2/153 بود. در این مطالعه، ارتباط معنی‌داری بین شاخص‌های BMI ، اندازه دور کمر و نسبت دور کمر به باسن ، GI و GL رژیم غذایی مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: بین GI و GL رژیم غذایی با شاخص‌های تن سنجی در افراد سالم، ارتباطی مشاهده نگردید. عدم مشاهده این ارتباط ممکن است به دلیل کم گزارش‌دهی نمونه‌های دچار اضافه وزن باشد.
واژه‌های کلیدی: نمایه گلیسمی، بار گلیسمی، شاخص توده بدن.
متن کامل [PDF 593 kb]   (1968 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۱/۱/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۱/۱۰/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shishehbor F, Shamekhi Z, Karandish M, Latifi S M. Correlation between quality and quantity of dietary carbohydrate and obesity in a group of women from Ahvaz. J Fasa Univ Med Sci. 2013; 3 (3) :230-234
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-360-fa.html

شیشه بر فریده، شامخی زهرا، کاراندیش مجید، لطیفی سید محمود. بررسی ارتباط کیفیت و کمیت کربوهیدرات رژیم غذایی و چاقی در گروهی از زنان سالم اهوازی. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1392; 3 (3) :230-234

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-360-fa.html



دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3658