بررسی تغییرات آدیپونکتین سرم در زنان مبتلا به دیابت بارداری
|
زینب هائم1، محمد حسن مشکی باف، محمد زارعیان، رضا رنجبران، محمد علی تخشید |
|
|
چکیده: (10882 مشاهده) |
زمینه و هدف: آدیپونکتین یک آدیپوکین بافت چربی است که با چاقی و مقاومت به انسولین مرتبط است. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات آدیپونکتین سرم در دیابت بارداری و بررسی ارتباط آن با شاخصهای مقاومت به انسولین میباشد. مواد و روش ها: سطح سرمی آدیپونکتین، قند خون ناشتا (FBS)، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) و مجموعه لیپیدی خون در اواخر دوران بارداری 136 زن باردار شامل 66 نفر با دیابت بارداری و 70 نفر بدون دیابت بارداری اندازه گیری شد. همبستگی آدیپونکتین با مقاومت به انسولین با شاخص HOMA–IR و QUICKI مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: اختلاف آماری معنی داری در قند خون ناشتا (FBS)، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) و مقاومت به انسولین با شاخص HOMA–IR بین گروههای مورد مطالعه مشاهده شد. اختلاف آماری معنی داری در سطح سرمی آدیپونکتین بین گروه دیابت بارداری و گروه کنترل مشاهده نشد. با این وجود زنان دیابتی با سن بالای 30 سالگی دارای سطح سرمی آدیپونکتین کمتری نسبت به گروه کنترل بودند. همبستگی منفی معنی دار بین سطح سرمی آدیپونکتین با شاخص مقاومت به انسولین (HOMA–IR) و همبستگی مثبت معنی دار با شاخص حساسیت به انسولین (QUICKI) در گروه دیابتی مشاهده شد. نتیجه گیری: سطح سرمی آدیپونکتین در زنان با سنین بالای دیابتی کاهش مییابد. کاهش سطح سرمی ادیپونکتین با ایجاد مقاومت به انسولین همبستگی دارد.
|
|
واژههای کلیدی: آدیپو نکتین، دیابت بارداری، مقاومت به انسولین |
|
متن کامل [PDF 536 kb]
(2601 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
بيوشيمي بالینی دریافت: ۱۳۹۲/۵/۹ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۰/۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
|
|
|
|