:: دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 92-101 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره هیدروالکلی موسیر ایرانی (Allium hirtifolium) بر میزان تشکیل هموگلوبین گلایکه شده در حالت برون تنی
شیرین فتاح پور1، فرزانه حسینی1، محمد رضا حاجی زاده2، محمد اسد پور3، مژگان موگویی2، غلامحسین حسن شاهی2، محمد رضا میرزایی4، مهدی محمودی 5
1- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.
2- مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.
3- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.
4- گروه بیوفیزیک و ژنتیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.
5- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران. ، mahmoodies@yahoo.com
چکیده:   (4640 مشاهده)

 

گلایکه شدن غیر آنزیمی، واکنش بین قندهای احیا کننده و گروه آمین پروتئین‌ها است. محصولات نهایی گلایکه شدن (AGE‌ها یا شکستن پیوند قند-پروتئین، در کاهش روند بهبود عوارض بیماری‌ها از جمله اختلالات دیابت موثر خواهد بود. در این مطالعه تاثیر عصاره هیدروالکلی موسیر ایرانی بر تشکیل هموگلوبین گلایکه شده در شرایط برون تنی بررسی گردید.

 

تاثیر غلظت‌های 1/0، 3/0 و 5/0 گرم بر دسی لیتر عصاره موسیر ایرانی بر مهار تشکیل هموگلوبین A1c با کروماتوگرافی تعویض یونی سنجش گردید. نمایان گر اختلاف معنی دار بود.نتایج: پس از 7 و 14 روز انکوباسیون گردید. عصاره موسیر در تمام غلظت‌ها باعث کاهش مقدار هموگلوبین گلایکه شد.

نتایج نشان داد موسیر می‌تواند مانع از تشکیل هموگلوبین A1c 

 

واژه‌های کلیدی: دیابت ملیتوس، موسیر ایرانی، هموگلوبین A1c، هموگلوبین گلایکه شده
متن کامل [PDF 1539 kb]   (1104 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوشيمي بالینی
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۲/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۴/۳/۳۰



XML   English Abstract   Print


دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها