:: دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1393 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 318-326 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثرات ضد باکتریایی عصاره‌های گلسنگ SP. Lecanora muralis بر استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی موریوم در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی
شهرزاد نصیری سمنانی1، مهدی رهنما2، حسن قاسم پور2، حامد علیزاده3
1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، مرکزتحقیقات بیولوژی، زنجان، ایران. ، Sh.nasiri92@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، مرکزتحقیقات بیولوژی، زنجان، ایران.
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، زنجان، ایران.
چکیده:   (10233 مشاهده)

 زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی موریوم از عوامل مهم عفونی و امروزه مقاوم به آنتی بیوتیک‌ها بوده و یافتن ترکیبات ضد میکروبی علیه آن‌ها ضروری می‌باشد. هدف از اینپژوهش ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی عصاره‌های SP. Lecanora muralis علیه این باکتری‌ها در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه عصاره‌های آبی، استونی و اتانولی SP. Lecanora muralis تهیه و اثر ضد میکروبی آن‌ها با روش انتشار چاهکی در آگار و میزان MIC و MBC با روش رقت در براث تعیین گردید. در مطالعه مدل حیوانی، پس از 24 ساعت از آلوده شدن موش‌ها به باکتری‌ها تیمار با تزریق 5/0 میلی لیتر از عصاره‌های SP Lecanora muralis (با غلظت MBC)انجام و تعداد کلونی‌های باکتری‌های مذکور در طحال پس از گذشت 9 روز با کشت بر روی محیط آگاردار شمارش گردید.

نتایج: نتایج به دست آمده مشخص نمود که MIC عصاره استونی برای سالمونلا تیفی موریوم و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب75/103 و 5/207 میلی گرم بر میلی لیتر و عصاره اتانولی 81/49 و 625/99 میلی گرم بر میلی لیتر بوده و عصاره آبی اثر ضد میکروبی بر روی باکتری‌ها نشان نداد. در مدل حیوانی میانگین تعداد باکتری‌های رشد کرده در گروه‌های آزمایش نسبت به گروه‌های کنترل کاهش معنی دار نشان داد.

نتیجه‌گیری:عصاره اتانولی در مقایسه با عصاره استونی فعالیت بیشتری داشته و سالمونلا تیفی موریوم به عصاره‌ها حساس‌تر می‌باشد.

 

واژه‌های کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا تیفی موریوم، عصاره‌های SP. Lecanora muralis، اثر ضد میکروبی.
متن کامل [PDF 1208 kb]   (1894 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبیولوژی
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۲۹


XML   English Abstract   Print



دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها