Journal of Advanced Biomedical Sciences
مجله علوم زیست پزشکی پیشرفته
JABS
Medical Sciences
http://jabs.fums.ac.ir
1
admin
2228-5105
2783-1523
8
7
14
8888
13
en
jalali
1398
6
1
gregorian
2019
9
1
9
3
online
1
fulltext
fa
بررسی شیوع کمپیلوباکترججونی عامل سندروم گیلن بار در گوشت مرغ و آلایشهای خوراکی آن
Investigation of campylobacter jejuni caused by Guillain-Barré syndrome in poultry meat and edible offal’s
میکروبیولوژی (صنایع غذایی)
Microbiology (Food Industry)
پژوهشي
Research
<strong><span style="color:red;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:14.0pt;">بررسی شیوع کمپیلوباکترججونی عامل سندروم گیلن بار در گوشت مرغ <ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">و آلایشهای</ins></span><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">وآلایش های</del></span> خوراکی آن</span></strong><br>
<br>
<br>
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">زمینه و</span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">هدف</span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">:</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">کمپیلوباکتریوزیس <del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">به عنوان</del></span><ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">بهعنوان</ins></span> یک بیماری مهم انسان و <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">دام سهم عمدهای در ایجاد گاستروآنتریت</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:8.0pt;"></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">های عفونی انسان دارد و علاوه بر ایجاد اسهال آبکی و خونی، باعث بیماریهای ثانویه</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:8.0pt;"></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">ای میگردد.</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">اگرچه مطالعات فراوانی از آلودگی گوشت طیور به گونههای کمپیلوباکتر در</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">ایران وجود دارد ولی مطالعات اندکی در مورد آلودگیهای فرآوردههای جانبی طیور <del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37"> </del></span>به این نوع از <del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">باکتریها</del></span><ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">باکتریها</ins> صورت گرفته است لذا اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا به مطالعه و بررسی وضعیت آلودگی این فراوردهها بپردازیم.<br>
<strong><span style="color:black;"><font face="b nazanin">مواد و </font><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28" style=""><font face="b nazanin">روش ها</font><u>:</u></del></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"> در یک مطالعه تحلیلی مجموع 552 نمونه شامل گوشت (138<ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37"> نمونه</ins></span><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37">نمونه</del></span>)، کبد (138<ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37"> نمونه</ins><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37">نمونه</del>)، سنگدان (138<ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37"> نمونه</ins><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37">نمونه</del>) و قلب مرغ (138<ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37"> نمونه</ins><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37">نمونه</del>) <del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">به طور</del><ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">بهطور</ins> تصادفی از کشتارگاههای صنعتی طیور استان آذربایجان غربی <del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:29">جمع آوری</del><ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:29">جمعآوری</ins> و <del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:29">با هدف</del><ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:29">باهدف</ins> بررسی حضور گونههای کمپیلوباکتر مورد آزمایش فنوتیپیک و ژنوتیپیک <del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37"> </del>قرار گرفتند.<br>
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">نتایج</span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"> :</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">بالاترین شیوع گونههای کمپیلوباکتر در کبد مرغ <ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37">(</ins></span><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37">( </del></span>2/49 درصد) و <ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:29">پسازآن</ins><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:29">پس از آن</del> سنگدان (8/42 درصد)، قلب (3/33<ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37"> درصد</ins><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:37">درصد</del>) و گوشت مرغ (4/25 درصد) مشاهده شد. شایعترین گونه کمپیلوباکتر <ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:29">جداشده</ins><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:29">جدا شده</del> کمپیلوباکتر ججونی (4/78 درصد) و مابقی کمپیلوباکترکولای بودند (6/21<ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:38"> درصد</ins><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:38">درصد</del>).<br>
<br>
<span style="color:black;"><strong><ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:29">نتیجهگیری</ins></strong></span>: 208 گونه کمپیلوباکتر <ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:29">جداشده</ins><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:29">جدا شده</del> که به روش کشت <del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">به عنوان</del><ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">بهعنوان</ins> کمپیلوباکتر <ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:38">ججونی (</ins><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:38">ججونی(</del><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:8.0pt;">C.jejuni</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">) و کمپیلوباکتر کولای (</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:8.0pt;">C.coli</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">) متمایز شدند بر پایه آزمون واکنش زنجیرهای پلی مراز (</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-size:8.0pt;">m.PCR</span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">) نیز تائید شدند. نتایج این مطالعه اهمیت آلایشهای خوراکی طیور <del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:42">را </del></span><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">به عنوان</del></span><ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:28">بهعنوان</ins> منبع بالقوه عفونتهای کمپیلوباکتریایی را نشان میدهد.<br>
<br>
<br>
<strong> <em>Background & Objectives:</em></strong> Campylobacter infections as a common disease are a major contributor to human infectious gastroenteritis and in addition to watery and bloody diarrhea, it causes secondary illness. Although there are many studies of the prevalence of poultry meat to Campylobacter spp but little information was available on the contamination of poultry meat products with the aim of studying the contamination of these products <span dir="RTL"></span><br>
<strong><em>Material & Methods</em></strong><strong><em>:</em></strong> A total of 552 samples of meat (138 samples), liver (138 samples), gizzard (138 samples) and chicken heart (138 samples) were randomly collected from poultry industry slaughterhouses in West Azarbaijan Province. The aim of this study was to determine the presence of Campylobacter spp. in phenotypic and genotypic experiments.<br>
<strong><em>Results: </em></strong>The highest prevalence of Campylobacter spp was in the liver (49.2%), followed by gizzard (42.8%), heart (33.3%) and chicken (25.4%). The most common species of Campylobacter spp was Campylobacter jejuni (78.4%) and the remaining Campylobacter spp (21.6%)<br>
<strong><em>Conclusions</em></strong><strong><em>:</em></strong> 208 isolates of Campylobacter spp<ins cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:40">.</ins><del cite="mailto:biochimi" datetime="2019-07-28T10:40">.,</del> Differentiated by Campylobacter jejuni and Campylobacter coli, were confirmed by polymerase chain reaction (m.PCR). The results of this study show the importance of poultry food sources as a potential source of Campylobacter infection.<br>
<br>
<br>
کمپیلوباکتر, مرغ , آلایشهای خوراکی
Campylobacter, Poultry Meat, Offal’s Edible
1675
1681
http://jabs.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1902-1&slc_lang=fa&sid=1
Davoud
Nasiri
داود
نصیری
davoudnassiri@yahoo.com
100319475328460019762
100319475328460019762
No
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
dadoud
Razavilar
ودود
رضویلر
vrazavi@ut.ac.ir
100319475328460019763
100319475328460019763
Yes
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
Abbasali
Motalebi
عباسعلی
مطلبی
motalebi@ifro.ir
100319475328460019764
100319475328460019764
No
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران