Journal of Advanced Biomedical Sciences
مجله علوم زیست پزشکی پیشرفته
JABS
Medical Sciences
http://jabs.fums.ac.ir
1
admin
2228-5105
2783-1523
8
7
14
8888
13
en
jalali
1398
6
1
gregorian
2019
9
1
9
3
online
1
fulltext
fa
اثر ضد باکتریایی ترکیبات جدید علیه لاکتوکوکوس گارویه
Antibacterial Effect of New Compounds Against Lactococcus garvieae
بيوشيمي بالینی
Biochemistry
پژوهشي
Research
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">زمینه و هدف:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;"> لاکتوکوکوس گارویه از مهمترین پاتوژنهای آبزیان است که صنعت آبزیپروری را تهدید میکند. شناسایی، بررسی و کاربرد ترکیبات جدید ضد باکتری میتواند راهحلی کارا و مهم برای کنترل این پاتوژن باشد. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی مشتقات تیواتر، نانوذرات روی، نایسین، پلی الایزین، گلایسین و عصارههای هیدروالکلی رزماری و برگ گیاه جغجغه بر روی لاکتوکوکوس گارویه بررسی گردید.</span></span></span><br>
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">مواد و روشها:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;"> پس از تهیه ترکیبات، جهت بررسی اثرات ضد باکتریایی این ترکیبات از روش انتشار در دیسک جهت اندازهگیری قطر هاله مهار رشد، از روش براث میکرو دایلوشن جهت تعیین حداقل غلظت بازدارندگی رشد</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">(</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">MIC</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">) و همچنین از روش تعیین حداقل غلظت کشندگی (</span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">MBC</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">) استفاده گردید.</span></span></span><br>
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">نتایج:</span></span></span></strong> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">هیچگونه اثر مهاری از</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">نایسین، پلی الایزین، گلایسین و عصاره هیدروالکلی رزماری بر لاکتوکوکوس گارویه مشاهده نشد.</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">اثر ضد باکتریایی دو مشتق تیواتر، نانوذرات روی و عصاره هیدروالکلی برگ گیاه جغجغه با قطر هاله مهار رشد 35/18-48/9 میلیمتر، </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">MIC</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">4096-32 و </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">MBC</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;"> 2048-64 میکروگرم بر میلیلیتر مشاهده گردید.</span></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">بهترین اثر مهاری مربوط به مشتق تیواتر </span></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">e</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">4 بود.</span></span></span><br>
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">نتیجهگیری:</span></span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;"> اثر مهاری مشتقات تیواتر، نانوذرات روی و عصاره هیدروالکلی برگ گیاه جغجغه بر لاکتوکوکوس گارویه اثبات گردید. لیگاندها و کمپلکسهای جدیدی در تحقیقات آتی میتوانند بر اساس تیواترهای آزمایششده، طراحی گردند که خواص ضدمیکروبی را بهبود بخشند.</span></span></span>
<strong><em>Background & Objective:</em></strong> Lactococcus garvieae is one of the most important zoonotic pathogens that threats the aquaculture industry. The recognition and use of new antibacterial compounds is one the best ways to control of this pathogen.In this study, inhibitory effects of Zn nanoparticles, thioethers derivatives, poly-<em>L</em>-lysine, nisin, glycine and hydroalcoholic extracts of Rosemary and Prosopisfarctaleaves were assessed against <em>L. garvieae.</em><br>
<strong><em>Materials & methods:</em></strong> Antibacterial effect of all compounds were evaluated <em>via</em> the disk diffusion and broth microdilution methods. The results were reported as inhibition zone diameter (IZD), the minimum inhibitory concentration (MIC) and the <em>minimum bactericidal concentration</em><em> (</em><em>MBC</em>) values.<span dir="RTL"></span><br>
<strong><em>Results</em></strong><strong><em><span dir="RTL">:</span></em></strong> Any significant inhibitory effect was observedon <em>L. garvieae</em> with poly-<em>L</em>-lysine, nisin, glycine and hydroalcoholic extracts of Rosemary<em>. </em>Antibacterial effectof twothioethers derivatives, Zn nanoparticles and hydroalcoholic extracts of Prosopis farcta leaves was observed with IZD = 9.48-18.35 mm, MIC = 32-4096 µg/ml and MBC = 64-2048 µg/ml.The best inhibitory effect was belonged tothioethers derivative 4e.<br>
<strong><em>Conclusion:</em></strong> Antibacterial effect of thioethers derivatives, Zn nanoparticles and hydroalcoholic extracts of Prosopis farcta leaves were proven on <em>L. garvieae invitro</em>. New ligands and complexes can be designed according tested thioethers especially derivative 4e in future researches to improve antimicrobial properties.<br>
<br>
اثر ضد باکتریایی, ترکیبات جدید, لاکتوکوکوس گارویه
Antibacterial Effect, New Compounds, L.garvieae
1605
1612
http://jabs.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2199-1&slc_lang=fa&sid=1
Abbas
Rahdar
عباس
رهدار
a.rahdarnanophysics@gmail.com
3672538906
100319475328460019737
Yes
Department of Physics, Faculty of Science, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، زابل، ایران
Behzad
Ghasemi
بهزاد
قاسمی
behzad.ghasemi99@gmail.com
1050208986
100319475328460019738
No
Torbat Jam Faculty of Medical Sciences, Torbat Jam, Iran
دانشکده علوم پزشکی تربتجام، تربتجام، ایران
Seyed Hasan
Hashemi
سید حسن
هاشمی
seyedhadi.hashmi99@gmail.com
3673459759
100319475328460019739
No
Department of Basic Veterinary Sciences, Faculty of Veterinary, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
Mohammad reza
Moghaddam manesh
محمدرضا
مقدم منش
M.HEIDARIMOKARRAR@GMAIL.COM
3710052051
100319475328460019740
No
Young Researchers and Elite Club, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ایران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران