[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1393 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 201-208 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین میزان هیستامین در کنسروهای ماهی تن عرضه شده در سوپرمارکت‌های شهر تبریز
جواد مهتدی نیا1، مهرنوش ذاکرزاده2، مهدی گودرزی2، حسین رحمان پور1، حسین خادم حقیقیان 3
1- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- دانشگاه علوم پزشکی اهواز
3- دانشگاه علوم پزشکی اهواز ، khademnut@yahoo.com
چکیده:   (5450 مشاهده)

زمینه و هدف: مسمومیت هیستامینی شایع‌ترین بیماری ناشی از غذا‌‌های دریایی در سراسر جهان است. تعیین مقدار هیستامین کنسروهای تن ماهی نه تنها وضعیت بهداشتی ماهی مورد استفاده را نشان می‌دهد، بلکه در حفظ ایمنی و سلامت مصرف کنندگان نیز بسیار موثر می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی محتوای هیستامین 60 نمونه کنسرو تن ماهی عرضه شده در سوپرمارکت‌های شهر تبریز به روش الیزا ارزیابی شد. سطوح هیستامین در نمونه‌ها بر اساس فاصله زمانی بین تولید و فصل تولید با حد مجاز مورد مقایسه قرار گرفت. برای آنالیز آماری داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.

نتایج: میزان هیستامین نمونه‌ها بین 3/200 5 میلی‌گرم بر کیلوگرم متغیر بود. سطوح هیستامین در 30٪ از کنسروها، پایین تر و در 70٪ از آن‌ها بالاتر از حد مجاز (50 میلی‌گرم بر کیلوگرم) بود. میزان هیستامین در کنسروهای تن ماهی تولید شده مناطق جنوبی و شمالی کشور تفاوت آماری معنی‌داری داشت (05/0p<). کنسروهای تن ماهی تولید شده در تابستان و پاییز به ترتیب بیشترین و کمترین میزان هیستامین را دارا بودند.

نتیجه‌گیری: نظر به اینکه درصد بالایی از کنسروها حاوی هیستامین بیش از حد مجاز بودند، خطر مسمومیت هیستامینی برای مصرف کنندگان این فرآورده‌ها وجود دارد.

واژه‌های کلیدی: هیستامین، کنسرو تن ماهی، آزمون الیزا
متن کامل [PDF 1232 kb]   (2342 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی (صنایع غذایی)
دریافت: ۱۳۹۲/۵/۲ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۲/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۶/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohtadi nia J, Zakerzadeh M, Goudarzi M, Rahman pour H, Khadem Haghighian H. Determining the Amount of Histamine Levels in Canned Tuna Fish Marketed in Supermarkets of Tabriz City. J Fasa Univ Med Sci. 2014; 4 (2) :201-208
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-288-fa.html

مهتدی نیا جواد، ذاکرزاده مهرنوش، گودرزی مهدی، رحمان پور حسین، خادم حقیقیان حسین. تعیین میزان هیستامین در کنسروهای ماهی تن عرضه شده در سوپرمارکت‌های شهر تبریز. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1393; 4 (2) :201-208

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-288-fa.html



دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3731