[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 371-379 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر سیر خام و سیر پخته بر تغییرات هیستوپاتولوژیک وهیستومورفومتریک بیضه و اپی‌دیدیم و اثر بر روند اسپرماتوژنز در موش صحرایی
خدیجه بهرامی 1، امیر اشکان مهجور2، حبیب اله جوهری3، رضا بهرامی4، علیرضا بهرامی5
1- ، khadijehbahrami87@yahoo.com
2- استاد يار دانشگاه آزاد اسلامی واحدکازرون
3- استاد يار دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب
4- استاد يار دانشگاه علوم پزشکی شیراز
5- مهندس کشاورزی مدیریت جهادکشاورزی فسا
چکیده:   (9445 مشاهده)
زمینه و هدف: اسپرماتوژنز روندی است که طی آن سلول‌های جنسی نر تولید می‌شوند و اختلال در هر یک از مراحل آن، می‌تواند باعث ناباروری شود. در پژوهش حاضر اثر تجویز خوراکی سیر به دو صورت خام و پخته بر بافت بیضه و اپیدیدیم و فرآیند اسپرماتوژنز مورد مطالعه قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: تعداد 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در 5 گروه شامل 4 گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی 1 و 2 به ترتیب روزانه غذای پلت محتوی 5% و %15سیر خام، گروه تجربی 3 و 4 به ترتیب روزانه غذای پلت محتوی 5% و 15% سیر پخته به صورت خوراکی دریافت نمودند. گروه کنترل نیز روزانه به مدت یک ماه غذای پلت استاندارد دریافت نمودند. در پایان، بیضه‌ها و اپی‌دیدیم مورد مطالعه میکروسکوپی قرار گرفتند. سپس داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون Duncan-test تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: این مطالعه نشان داد که میزان تکثیر سلول‌های جنسی در گروهی که غذای محتوی %15 سیر پخته مصرف کردند، در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معنی‌داری داشته است (5%≥P) و این میزان در گروهی که از غذای محتوی %15 و %5 سیر خام تغذیه شدند، کاهش معنی‌داری در مقایسه با گروه کنترل نشان داد.
نتیجه‌گیری: تجویز سیر پخته ضمن تأثیرگذاری بر تکثیر سلول‌های جنسی در توبول بیضه و اپی‌دیدیم، روند اسپرماتوژنز را نسبت به گروه کنترل سرعت می‌بخشد. تجویز سیر خام دارای اثرات مخرب روی بافت بیضه و فرایند اسپرماتوژنز در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل است.

واژه‌های کلیدی: اسپرماتوژنز، هیستوموفومتریک، بیضه، اپیدیدیم، سیر، موش صحرایی
متن کامل [PDF 2088 kb]   (6036 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بافت شناسي
دریافت: ۱۳۹۲/۵/۹ | پذیرش: ۱۳۹۲/۸/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

bahrami K, Mahjoor A, . gohary H, bahrami R, bahrami A. Comparative Study on Histopatological and Histomorphometric Effect of Raw and Cooked Garlic on Spermatogenesis in Testis and Epidydims of Rats. J Fasa Univ Med Sci. 2014; 3 (4) :371-379
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-294-fa.html

بهرامی خدیجه، مهجور امیر اشکان، جوهری حبیب اله، بهرامی رضا، بهرامی علیرضا. بررسی اثر سیر خام و سیر پخته بر تغییرات هیستوپاتولوژیک وهیستومورفومتریک بیضه و اپی‌دیدیم و اثر بر روند اسپرماتوژنز در موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1392; 3 (4) :371-379

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-294-fa.html



دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3755