[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 84-90 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه ژنوتیپی و فیلوژنتیکی لاکتوباسیل‌های تولید کننده باکتریوسین جداشده از محصولات لبنی محلی و غذای سنتی
فرزانه تفویضی 1، مریم تاج آبادی ابراهیمی، لیلا خجاره
1- ، farzaneh.tafvizi@yahoo.com
چکیده:   (18101 مشاهده)

زمینه و هدف: باکتری‌های اسید لاکتیک (LAB)، گروهی از باکتری‌های گرم مثبت، بدون اسپور، کروی یا میله‌ای شکل و کاتالاز منفی هستند که عموما به عنوان ارگانیزم‌های ایمن در نظر گرفته می‌شوند (GRAS or Generally Recognized As (Safe. چندین هزار سال است که از این باکتری‌ها جهت تولید غذاهای تخمیر شده استفاده می‌شود چرا که دارای توانایی در تولید تغییرات مطلوب در طعم و بافت غذا می‌باشند. مولکول‌های ضد میکروبی متفاوتی از جمله باکتریوسیون‌های تولید شده توسط این باکتری‌ها، سبب ممانعت از رشد میکروارگانیزم‌های مسموم‌کننده مواد غذایی می‌شوند که به نوبه خود سبب افزایش ماندگاری و افزایش ایمنی محصولات غذایی می‌گردند. بنا به اهمیت لاکتوباسیل‌ها در سلامت انسان، شناسایی مولکولی و بررسی فیلوژنتیکی این باکتری‌ها بر اساس توالی‌هایS rRNA 16 می‌تواند گامی مؤثر در شناسایی ذخیره لاکتوباسیل‌های بومی با خصوصیات عملکردی ویژه و به‌کارگیری آن‌ها در محصولات لبنی صنعتی باشد.

مواد و روش‌ها: در بین باکتری‌های جداشده پنج سویه با توانایی تولید باکتریوسین قوی‌تر نسبت به سایر نمونه‌ها جهت توالی‌یابی انتخاب شدند. استخراج DNA براساس هضم آنزیمی لیزوزیمی صورت گرفت. واکنش PCR با استفاده از پرایمرهای دجنریت انجام گرفت و محصولات PCR پس از خالص‌سازی، توالی سنجی شدند.

نتایج: ایزوله‌های شناسایی شده تحت عنوان لاکتوباسیلوس کازئی و انتروکوکوس فاسیوم در GenBank ثبت شدند.

بحث: نتایج گروه‌بندی براساس مارکر 16 SrRNA، نشان‌دهنده وجود تنوع ژنتیکی بالای ایزوله‌های بومی ایران و امکان به‌کارگیری در مصارف صنعتی جهت بهبود و افزایش ایمنی غذایی می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیل، بررسی فیلوژنتیکی، S rRNA16، باکتریوسین
متن کامل [PDF 1712 kb]   (3969 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتيك عمومي
دریافت: ۱۳۹۱/۱۱/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۶/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tafvizi F, Tajabadi Ebrahimi M, Khojare L. Genotypic and Phylogenic Analysis of Lactobacilli Producing Bacteriocin Isolated from Traditional Dairy Products and Food. J Fasa Univ Med Sci. 2012; 2 (2) :84-90
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-55-fa.html

تفویضی فرزانه، تاج آبادی ابراهیمی مریم، خجاره لیلا. مطالعه ژنوتیپی و فیلوژنتیکی لاکتوباسیل‌های تولید کننده باکتریوسین جداشده از محصولات لبنی محلی و غذای سنتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1391; 2 (2) :84-90

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-55-fa.html



دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3647