[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 418-426 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره آبی و اتانولی گیاه ترشک (Rumexalveollatus L.) بر میکروارگانیسم‌های شاخص در شرایط آزمایشگاهی
اعظم مرادی1، غلامحسین ابراهیمی پور1، مریم کارخانه2، عبدالرزاق مرزبان 3
1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات گوارش و بیماری‌های کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. مرکز تحقیقات گوارش و بیماری های کبد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
3- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، marzban86@gmail.com
چکیده:   (7168 مشاهده)
 

زمینه و هدف:  در سال‌های اخیر توجه بیشتری به داروهای مشتق شده از گیاهان معطوف شده است. تاکنون ترکیبات متنوعی از گیاهان به دست آمده است که طیف وسیعی از اثرات درمانی را پوشش می‌دهد. هدف از این تحقیق بررسی اثر آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی گیاه ترشک و تشخیص نسبی ماهیت ترکیبات موثره آن می‌باشد.

 

مواد و روش‌ها: ابتدا عصاره‌گیری به روش خیساندن از نمونه خشک شده گل گیاه ترشک انجام گرفت. سپس اثر ضدمیکروبی عصاره آبی و اتانولی به روش انتشار دیسک بر روی 8 باکتری و 2 نوع قارچ انجام شد. اثر آنتی اکسیدانی با روش‌های توان احیای آهن و فسفومولیبدنیوم به همراه تعیین مقدار فنل تام صورت پذیرفت. در انتها تشخیص نسبی ماهیت ترکیبات گیاهی توسط روش‌های شیمیایی و رنگ سنجی انجام شد.

 

نتایج: نتایج نشان داد که عصاره اتانولی دارای بیشترین فعالیت ضدمیکروبی بوده، در حالی که اثر ضدمیکروبی عصاره آبی در حد بسیار ضعیفی بود. بررسی خواص آنتی اکسیدانی نیز نشان داد که عصاره اتانولی اثر قویتری نسبت به عصاره آبی دارد. این نتایج در مورد مقدار فنل تام نیز به همین صورت بود. در تعیین ماهیت ترکیبات گیاهی وجود فلاونوئید، آلکالوئید، آنتراکینون، تانن، گلیکوزید و قندهای احیایی تائید شد. 

 

نتیجه‌گیری: با توجه به این که مطالعات کمی بر روی اثرات داروئی گیاه ترشک منتشر شده است، نتایج این تحقیق می‌تواند گزارش ارزشمندی در رابطه با نقش موثر آن بر کنترل عفونت و تاثیر آن بر ضد عوامل اکسیدان باشد.

  
واژه‌های کلیدی: ترشک، اثر ضد میکروبی، اثر آنتی اکسیدانی
متن کامل [PDF 1115 kb]   (4195 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داروسازي و فارماکولوژِی
دریافت: ۱۳۹۳/۳/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۵/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۲۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi A, Ebrahimipour G, Karkhane M, Marzban A. Surveying the Antioxidant and the Antimicrobial Effects of Aqueous and Ethanolic Extract of Rumex Alveollatus L. on In-vitro Indicator Microorganisms. J Fasa Univ Med Sci. 2015; 4 (4) :418-426
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-579-fa.html

مرادی اعظم، ابراهیمی پور غلامحسین، کارخانه مریم، مرزبان عبدالرزاق. مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره آبی و اتانولی گیاه ترشک (Rumexalveollatus L.) بر میکروارگانیسم‌های شاخص در شرایط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1393; 4 (4) :418-426

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-579-fa.html



دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764