[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1393 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 209-217 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان آلودگی و تعیین الگوی حساسیت و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از پنیر های سنتی مصرفی در بخش قطور شهرستان خوی
حامد ملاعباس زاده 1، بهنود حاجی شیخ زاده1
1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند، گروه میکروبیولوژی، مرند، ایران
چکیده:   (5534 مشاهده)

زمینه و هدف: شیر و محصولات لبنی محیط غذایی مناسبی برای رشد باکتری­ها است و می­تواند سریعا به انواع باکتری­ها آلوده شده و پس از منتقل شدن به انسان باعث ایجاد بیماری شوند. باکتری استافیلوکوکوس اورئوس از جمله عوامل میکروبی در شیر و محصولات لبنی است که باعث ایجاد بیماری در انسان می­شود. با توجه به این­که پنیر سنتی (غیر پاستوریزه) در بین اهالی مناطق مرزی و روستایی شمال غرب ایران تحت شرایط غیر بهداشتی تولید می­گردد، هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان آلودگی پنیرهای سنتی با باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها در بخش قطور شهرستان خوی بود.

مواد و روش­ها: این مطالعه به صورت مقطعی در شش ماهه نخست سال 1390در بین 80 نمونه پنیر تهیه شده از مراکز مختلف فروش فراورده­های لبنی در بخش قطور شهرستان خوی انجام گرفت و نمونه­ها پس از جمع آوری به آزمایشگاه منتقل شدند.

نتایج: از80 نمونه مطالعه شده، 16نمونه (20%) از شیر گاو، 40 نمونه (50%) از شیر گوسفند و 24نمونه (30%) از مخلوط شیر گاو و گوسفند تهیه شده بودند. 43 نمونه (75/53%) آلودگی با استافیلوکوکوس اورئوس را نشان دادند. میزان مقاومت به متی سیلین 4 نمونه (30/9%)، تتراسایکلین و کوتریموکسازول 2 نمونه (65/4%) و اگزاسیلین 1 نمونه (33/2%) مشاهده شد.

نتیجه گیری: با توجه به میزان بالای آلودگی پنیرهای سنتی مصرفی در این منطقه به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، تولید و توزیع آنها باید تحت کنترل متخصصین مربوطه قرار گیرد و لزوم اطلاع رسانی کافی در مورد خطرات استفاده از آنها امری ضروری به نظر می­رسد.

واژه‌های کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، پنیر، قطور، آنتی بیوتیک
متن کامل [PDF 1081 kb]   (1694 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی (صنایع غذایی)
دریافت: ۱۳۹۳/۶/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۶/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۶/۲۳
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Molla Abaszadeh H, Haji Sheikhzadeh B. Surveying the Contamination Rate, Sensibility and Antimicrobial Resistance Patterns in Staphylococcus Aureus Isolated from Traditional Cheese Consumed in Qotur of khoy Province. J Fasa Univ Med Sci. 2014; 4 (2) :209-217
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-648-fa.html

ملاعباس زاده حامد، حاجی شیخ زاده بهنود. بررسی میزان آلودگی و تعیین الگوی حساسیت و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از پنیر های سنتی مصرفی در بخش قطور شهرستان خوی. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1393; 4 (2) :209-217

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-648-fa.html



دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3731