[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 179-187 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر محفاظتی عصاره میوه زرشک زرافشانی در برابر آسیب کبدی القا شده توسط تتراکلرید کربن در موش های صحرایی
خانم فرشته رفیعی 1، دکتر رضا حیدری2، آقای حسین اشرف2، خانم پریسا رفیعی3
1- دانشگاه ارومیه ، Fr.rafiee@gmail.com
2- دانشگاه ارومیه
3- دانشگاه تفت یزد
چکیده:   (19218 مشاهده)

زمینه و هدف: اثر محفاظت کبدی آنتی اکسیدان هایی همچون فلاونوئیدها به اثبات رسیده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر حفاظت کبدی عصاره متانولی میوه زرشک در برابر آسیب کبدی القا شده توسط تتراکلریدکربن در موش های صحرایی انجام شد.

مواد و روش ها: چهل موش صحرایی نر به 5 گروه:1) کنترل نرمال، 2) کنترل مسموم (دریافت تتراکلریدکربن به میزان 1 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن)، 3و4) گروه مسموم+ عصاره زرشک (به ترتیب 250 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و 5) گروه مسموم+ سیلیمارین، تقسیم شدند. در پایان آزمایش سطوح آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP)، پروتئین تام، بیلی روبین تام و آلبومین در سرم و میزان آنزیم های کاتالاز، سوپراکسید دسموتاز، مالون دی آلدئید و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما (FRAP) در هموژِنات بافت کبد سنجیده شد. داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی به کمک نرم افزار SPSS 21 تحلیل شد.

نتایج: تترا کلریدکربن سطوح ALP، ALT،AST، بیلی روبین تام و مالون دی آلدئید را به طور معنی دار (001/0P≤) افزایش، سطوح پروتئین تام، آلبومین سرم، کاتالاز، سوپراکسید دسموتاز (001/0P≤) و FRAP را کاهش داد. در گروه های مسموم+ زرشک (250و500) و مسموم+ سیلیمارین، سطوح فاکتورهای مذکور به صورت معنی دار و نزدیک به نرمال تغییر یافتند. نتایج هیستوپاتولوژیکی با یافته های بیوشیمیایی مطابقت داشتند.

نتیجه گیری: عصاره زرشک، احتمالاً از طریق تعدیل آنزیم های سم زدایی کننده و فاکتورهای آنتی اکسیدانی و جاروکنندگی رادیکال های آزاد سبب حفاظت کبدی می شود.

واژه‌های کلیدی: زرشک زرافشانی، تتراکلرید کربن، مسمومیت کبدی، اثر محافظتی، موش صحرایی
متن کامل [PDF 2159 kb]   (3267 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داروسازي و فارماکولوژِی
دریافت: ۱۳۹۲/۲/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rafiee F, heidari R, ashraf H, rafiee P. Protective Effect of Berberis integerrima Fruit Extract on Carbon-Tetrachloride Induced Hepatotoxicity in Rats. J Fasa Univ Med Sci. 2013; 3 (3) :179-187
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-98-fa.html

رفیعی فرشته، حیدری رضا، اشرف حسین، رفیعی پریسا. اثر محفاظتی عصاره میوه زرشک زرافشانی در برابر آسیب کبدی القا شده توسط تتراکلرید کربن در موش های صحرایی . مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1392; 3 (3) :179-187

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-98-fa.html



دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3731