[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1391 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 199-209 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر کوتاه مدت و میان مدت روزه‌داری و مصرف سحری بر دریافت‌های غذایی، شاخص‌های تن‌سنجی، گلیسمی و پروفایل لیپیدی در خانم‌های روزه‌دار
نارسیس افقری، سمیرا ربیعی، نفیسه رشیدی پور فرد، پیمان پورنقشبند، رضا راست منش 1
1- ، rezar@sbmu.ac.ir
چکیده:   (13016 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه برای اولین بار به بررسی تغییرات میان مدت شاخص‌های آنتروپومتریک، بیو‌شیمیایی، دریافت‌های غذایی و فعالیت بدنی با در نظر گرفتن وضعیت مصرف سحری طی ماه رمضان در روزه‌داران پرداخته است.  
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر به شیوه کوهورت، با روش نمونه‌گیری متوالی آسان بر روی 49 زن 45-20 ساله شاغل در بیمارستان شهید مطهری فولادشهر انجام گرفت که بر مبنای مصرف یا عدم مصرف سحری، به ترتیب در دو گروه 26 و 23 نفره قرار گرفتند. شاخص‌های آنتروپومتری و بیو‌شیمیایی در سه مقطع زمانی سه روز پیش از ماه رمضان، سه روز و سی روز پس از پایان آن، بررسی شد. برای ارزیابی دریافت غذایی از پرسشنامه اعتبارسنجی شده 147 آیتمی بسامد خوراک استفاده شد. از آزمون اندازه‌گیری‌های مکرر برای بررسی تغییرات در طی زمان و نیز بررسی اثر هم‌زمان وضعیت مصرف سحری و مقطع زمانی استفاده شد.
نتایج: تغییرات وزن و نمایه توده بدنی در سه مقطع زمانی مورد بررسی، بین دو گروه مصرف کننده و غیر مصرف کننده سحری، تفاوت معنی داری داشت (P=0.006). دریافت انرژی، کربوهیدرات، چربی، غلظت تری گلیسیرید، HDL و فعالیت بدنی در سه مقطع زمانی، تفاوت معنی داری داشت (P=0.05). غلظت گلوکز، کلسترول و LDL در سه مقطع زمانی تفاوت معنی داری نداشت.
نتیجه‌گیری: روزه‌داری دارای اثر مطلوب بر وزن و نمایه توده بدنی است. روزه‌داری، تغییرات مختلفی را در پروفایل چربی ایجاد می‌کند که بیش از آن که به وضعیت مصرف سحری مرتبط باشد، ممکن است ناشی از تغییر عادات غذایی و فعالیت بدنی در طول ماه رمضان باشد
واژه‌های کلیدی: روزه، وزن، پروفایل لیپیدی
متن کامل [PDF 1450 kb]   (2311 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۶ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۶/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afghari N, Rabiei S, Rashidipoor fard N, Poornaghshband P, Rastmanesh R. Short-Term and Mid-Term Effects of Fasting and Downset Meal Pattern on Dietary Intakes, Anthropometric Parameters, and Glycemic and Lipid Profile in Fasting Women. J Fasa Univ Med Sci. 2012; 2 (3) :199-209
URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-119-fa.html

افقری نارسیس، ربیعی سمیرا، رشیدی پور فرد نفیسه، پورنقشبند پیمان، راست منش رضا. بررسی تأثیر کوتاه مدت و میان مدت روزه‌داری و مصرف سحری بر دریافت‌های غذایی، شاخص‌های تن‌سنجی، گلیسمی و پروفایل لیپیدی در خانم‌های روزه‌دار. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا. 1391; 2 (3) :199-209

URL: http://journal.fums.ac.ir/article-1-119-fa.html



دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Journal of Fasa University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3658